Datum objave: 06. Veljača 2014

Novo u Šibeniku: Interaktivna škola mršavljenja s Anitom Šupe i Slavkom Sekulić

Nina Medić
Nina Medić

Nutricionistkinja Anita Šupe i integrativna psihoterapeutkinja Slavka Sekulić organiziraju tečaj interaktivne škole mršavljenja. Ovakv program jedinstven je i nov u Hrvatskoj. Bazira se na prirodnoj i zdravoj prehrani i osvještavanju emocija kroz rad na sebi čime se postiže dobro zdravlje, primjerena tjelesnu težina i zadovoljstvo u životu. 

Usprkos snažnoj industriji i propagandi mršavljenja, koje sa novim dijetama, metodama, tabletama, praškovima pa čak i operativnim zahvatima obećavaju brzi gubitak kilograma i toliko priželjkivanu vitkost, problem prekomjerne tjelesne težine sve je učestaliji i zapravo poprima razmjere epidemije. Pregled znanstvenih studija, kao i iskustva, nesumnjivo pokazuju da izgladnjujuće dijete (dijete sa reduciranim unosom kalorija) mogu dovesti do mršavljenja, ali ne i do zadržavanja nove tjelesne težine. Nakon dijete neminovno dolazi do ponovnog gomilanja kilograma, i to najčešće još većeg broja, s manjom mišićnom masom nego ranije, što se obično naziva ”jo-jo efekt”.

Ovaj jedinstveni program sastoji se od programa prehrane i radionica za integrativni osobni razvoj.

Program prehrane:U ovom programu primjenjujemo načela izvorne prehrane – prirodnog načina prehrane za koji smo kao vrsta od prirode prilagođeni i koji pruža optimalne uvjete za dobro zdravlje i vitalnost. Naučit ćemo kako jesti prirodno i zdravo bez ”držanja dijete” tj kako trajno promijeniti svoj način prehrane. Cilj je odbaciti hranu koja slabi naše tijelo i izbacuje ga iz ravnoteže, te naučiti birati i pripremati pravu izvornu hranu koja će zadovoljiti nutritivne potrebe tijela i potaknuti sagorijevanje suvišnih masnih naslaga.

Radionice za integrativni razvoj:Problem prekomjerne tjelesne težine nije uzrokovan samo prehranom već i nesvjesnim obrascima ponašanja ili ”emocionalnim jedenjem”. Kroz radionice za integrativni razvoj osvještavamo svoje emocije i nezadovoljene primarne potrebe iz djetinjstva, koje kasnije u životu bezuspješno pokušavamo nadoknaditi kroz sekundarna zadovoljstva kao što su hrana, alkohol, cigarete, droga itd. Osvještavanjem potisnutih emocija možemo mijenjati obrasce ponašanja koji nisu dobri za nas.

Satnica:dva puta tjedno, ponedjeljak 18 – 20 h (A. Šupe) i četvrtak 18 – 21 h (S. Sekulić) u trajanju od tri mjeseca (13 tjedana, 26 susreta, 65 sata rada).

Početak tečaja ponedjeljak 24.02.2014., završetak tečaja četvrtak 22.05.2014.

Detaljne informacije i prijave za tečaj:

mob. 092 289 1349 (A. Šupe) ili 098 590 168 (S. Sekulić)

e-mail adresa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Iz kategorije: Dokolica i rekreacija