Datum objave: 18. Travanj 2024

NEPAŽNJA U PROMETU/ Teško stradala pješakinja u Rogoznici i motociklist u Erveniku

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Teško su u prometu jučer na području Šibensko – kninske županije stradali pješakinja u Rogoznici i motociklist u Erveniku.

Prometna nesreća u Rogoznici se dogodila kada je je 22-godišnjak, vozio unatrag osobni automobil šibenskih registarskih oznaka i udario 57-godišnjakinju koja se u tom trenutku bespotrebno zadržavala na središnjem djelu kolnika ulice, prešavši preko nje ne koristeći obilježeni pješački prijelaz. Nakon udara, pješakinja se tijelom naslonila na osobno vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljala 64-godišnjakinja, a koja je u trenutku prometne nesreće stajala s vozilom uz kolnik, pritom ometajući normalan tok prometa.
U Općoj bolnici u Šibeniku 57-godišnjakinji su konstatirane teške tjelesne ozljede te je zadržana na bolničkom liječenju.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 22-godišnjeg vozača podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Protiv 57-godišnjakinje i 64-godišnjakinje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U općini Ervenik, u blizini zaseoka Đakulović , dogodila se prometna nesreća u kojoj je 60-godišnji motociklist zadobio teške tjelesne ozljede

Prometna nesreća se dogodila zato što 60-godišnjak, upravljajući motociklom njemačkih nacionalnih oznaka, dolaskom do nerazvrstane ceste nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, uslijed čega gubi nadzor nad motociklom te pada na makadamski put.
U Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski Ponos“ Knin 60- godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede te je pušten na kućnu njegu.

Protiv vozača podnesen je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iz kategorije: Crna kronika