Datum objave: 21. Kolovoz 2023

NE VOLE HRVATSKU / U Kninu pritvoren 66 - godišnjak koji je pjevao četničke pjesme te 44 - godišnjak koji je na Interentu širio nacionalnu mržnju

Diana Ferić
Diana Ferić

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom osumnjičenim za povredu ugleda Republike Hrvatske. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme koje su nastale tijekom 1995.g. čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgnuli ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.
Također, prilikom nastupanja i izvođenja pjesama je nosio određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini, a što je javno objavljeno na društvenim mrežama čime je počinio i prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku dok će protiv njega biti podnesen i Optužni prijedlog.
U policijskoj postaji Knin dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 44-godišnjak, koji prebiva na području Obrovca, na društvenim mrežama, iz mržnje objavljivao sadržaje koji vrijeđaju nacionalne osjećaje građana Republike Hrvatske (fotografije i glazbeni sadržaj) čime je počinio navedeni prekršaj.

Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 1.000 eura.

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Crna kronika
Označeno u: