Datum objave: 24. Siječanj 2020

USPJEH / ACI jedrilica Nautor's ClubSwan 36 osvojila europsku nagradu za inovativnost

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedrilica Nautor's ClubSwan 36 je u izboru za Europski brod godine osvojila posebnu nagradu za inovativnost. Zvijezda novog projekta ACI Sail, koji je pokrenuo najveći lanac marina na Mediteranu Adriatic Croatia International Cluba (ACI), u najvećem i najutjecajnijem svjetskom godišnjem izboru oduševila je novinarsku porotu inovativnim dizajnerskim i maritimnim rješenjima, a u obrazloženju izbora istaknuto je kako su inženjeri finskog proizvođača uz pomoć najmodernije tehnologije uspjeli napraviti trenutačno najuzbudljiviju serijsku jedrilicu na svijetu.

Potvrda izvrsnosti i vjetar u jedra projektu ACI Sail

Nagrada je dodijeljena u sklopu najvećeg svjetskog nautičkog sajma Boot Düsseldorf, a među brojnim uzvanicima bio je i predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić koji je bio zadovoljan činjenicom kako je jedrilica koju je hrvatska kompanija izabrala za novi projekt osvojila prestižnu nagradu struke.

„Čestitke Nautor's Swanu na nagradi koja ima posebnu težinu u nautičkom svijetu. Ovo je samo pokazatelj kako je ACI Sail projekt u kojem se na najbolji mogući način kombiniraju inovativnost, vizija i izvrsnost. Naše partnerstvo s finskim proizvođačem donijet će jedno potpuno novo iskustvo jedrenja i obogatiti ponudu nautičkog turizma na Jadranu“, istaknuo je predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić.

Hrvatska jedina u svijetu ima trening centar ove vrste

Jedini svjetski trening centar za inovativne jedrilice ACI Sail ClubSwan 36 predstavljen je jedriličarskoj javnosti tijekom listopada 2019. godine na regati The Nations Trophy koja se održavala na Palma de Mallorci. Projekt ACI Sail vodi Ivan Kljaković Gašpić koji je sudjelovao na rigoroznim i detaljnim testiranjima u Barceloni koje su prethodile izboru za Europski brod godine. U sklopu zajedničkog nastupa na štandu Nautor's Swana u Düsseldorfu bio je izložen ACI Sailov ClubSwan 36, a tijekom javne prezentacije pod nazivom 'ACI Sail talk' bivši hrvatski trofejni jedriličar je novinarima, gostima i poslovnim partnerima predstavio inovativan koncept jedrenja na Jadranu i svoja iskustva s nagrađenom jedrilicom.

„Još kada sam vidio nacrte za ClubSwan 36 i probao predserijske primjerke znao sam kako je u pitanju jedrilica koja pomiče granice. Takozvani „game changer“. Dizajner Juan Kouyoumdjian isprojektirao je genijalan brod sposoban jedriti jako brzo, sigurno, stabilno i iznimno balansirano. A najvažnije je kako je jednako namijenjen za profesionalne i za amaterske jedriličare. Nagrada Nautor's Swanu je sjajna stvar i za ACI Sail jer težimo istim vrijednostima. To su popularizacija klase, ACI-ja i Jadrana kao destinacije“, pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić.

ACI Sail ima najveću svjetsku flotu nagrađene jedrilice ClubSwan 36 koje su dostupne za najam na europskim regatama, a u ovoj godini održat će se dva treninga u Hrvatskoj, tijekom ožujka u Splitu te početkom travnja na Hvaru.

Iz kategorije: Županija info