Datum objave: 14. Listopad 2019

Marijana Podrug iz Piramatovaca druga je pratilja na izboru najuzornije seoske žene

Diana Ferić
Diana Ferić

Titulu druge pratilje na 20. izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu osvojila je predstavnica Šibensko-kninske županije Marijana Podrug. Izbor je održan subotu u Ozlju.

Marijana Podrug iz Piramatovaca ima svoj OPG čija je osnovna djelatnost poljoprivreda i ekološka proizvodnja maslinovog ulja, a slastičarstvo velika strast. Sebe, svoj OPG, ali i našu županiju u Ozlju predstavila je maslinovim uljem, skradinskom tortom, ušećerenim bademima i mnogim drugim delicijama.

 

Novoizabrana najuzornija hrvatska seoska žena je Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije, a prva pratilja Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije.

 

Organizatori su ove godine po prvi puta dodijelili i dvije posebne nagrade za humanitarni rad i nesebično davanje Jakici Cetinić iz Dubrovačko-neretvanske županije i Violeti Čapo iz Virovitičko-podravske županije.
Projekt najuzornije hrvatske seoske žene pokrenula je Zagrebačka županija prije 20 godina. Ovim projektom u organizacije Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoje se promovirati tradicijske vrijednosti s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu.

 

Svaka od kandidatkinja koja sudjeluje u izboru predstavlja kraj iz kojeg dolazi, te svojevrsno doprinosi njegovom napretku, a ove godine u izboru je sudjelovalo 20 žena iz 15 županija.

 

Prije nekoliko godina titulu prve pratilje na Izboru za najuzorniju seosku ženu ponijela je Miranda paić, vlasnica obrta "Skradinske Delicije" iz Bićina.
 

Iz kategorije: Županija info