Datum objave: 17. Rujan 2019

Uz obilježavanje obljetnice Rujanske bitke:Odana počast poginulim braniteljima na šibenskom mostu i u Dragišićima

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk je u sklopu obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata, u ime Šibensko-kninske županije, danas zapalio  svijeću kod kapelice na šibenskom mostu u spomen na Marinka Karduma, mladog pripadnik specijalne policije koji je bio prva žrtva obrane Šibenika, a poginuo je na današnji dan 1991. godine .

 

Vijence su položili i svijeću zapalili pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, obitelji poginulih branitelja, izaslanstva gradova Šibenika i Vodica te predstavnici PU Šibensko-kninske i braniteljskih udruga s područja Šibensko-kninske županije.

Vojni kapelan don Darko Poljak predvodio je molitvu odrješenja za Marinka Karduma i sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

U znak sjećanja na sve hrvatske branitelje koji su živote položili za Domovinu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća počast je odana i kod Spomen ploče smrtno stradalim hrvatskim braniteljima u Dragišićima, te na Spomeniku pripadnicima SJP „Jastrebovi“ u krugu PU Šibensko-kninske.

U popodnevnim satima položit će se vijenac i zapaliti svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Rogoznici, nakon čega započinje obilježavanje osvajanja vojarni na Zečevu „ Oba dva – sve tri su pale“.

 

U katedrali sv. Jakova s početkom u 19:00 sati , šibenski biskup mons. Tomislav Rogić služit će svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje i biskupa Srećka Badurinu.
 

Iz kategorije: Županija info