Datum objave: 13. Rujan 2019

Ljetno vrijeme čeka nas do utorka, a onda možda slijedi zahlađenje

Diana Ferić
Diana Ferić

Narednih dana vraća se ljeto. Bit će toplo, ponegdje čak i vruće, a izostat će i oborine, piše Zoran Vakula za HRT.

U petak će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati sunčano, ujutro uz mogućnost za mjestimičnu kratkotrajnu maglu, a sredinom dana uz povremeno umjerenu naoblaku, uglavnom u zapadnoj Slavoniji. Vjetar će biti većinom slab, rijetko i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutro svježije od današnjeg, većinom od 11 do 13, dok će danju biti vrlo toplo, od 25 do 27°C.
Većinom sunčano bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle, a danju tek rijetko prolazne naoblake. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura između 10 i 13°C, a najviša dnevna od 25 do 27°C.

 

Sjeverni Jadran i gorski krajevi obilovat će suncem. Ponegdje je po gorskim kotlinama moguća jutarnja magla, dok će na moru biti pretežno vedro, osobito na otocima. Uz obalu će puhati umjerena, podno Velebita u noći i ujutro i jaka bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Jutro u gorju i unutrašnjosti Istre svježije nego u četvrtak, a najviša dnevna temperatura posvuda malo viša.
U Dalmaciji će uz većinom sunčano vrijeme, često i pretežno vedro, posvuda biti vrlo toplo, ponegdje i vruće. Jedino će u unutrašnjosti Dalmacije jutro biti razmjerno svježe. Ujutro i ponovno navečer uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, danju ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, pa će more biti malo do umjereno valovito.

 

I na jugu Hrvatske sunčano, ponegdje i posve vedro. U noći i ujutro puhat će umjerena bura, danju do umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 27 i 30°C.
.
Do kraja ovoga tjedna i na samom početkom sljedećega u unutrašnjosti će prevladavati sunčano, jedino će u subotu ponegdje biti prolazno umjerene naoblake. Jutra će biti ugodna, ali svježija nego u četvrtak, mjestimice uz mogućnost za kratkotrajnu maglu. Danju posvuda toplo i vrlo toplo. U utorak je sve veća vjerojatnost promjene vremena - pada temperature, kiše, grmljavine...
I na Jadranu do ponedjeljka sunčano i vrlo toplo, osobito na jugu i vruće. U početku će još noću i ujutro puhati slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju većinom umjeren sjeverozapadni vjetar. U utorak je sve vjerojatnije jačanje juga te novo naoblačenje, pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom Jadranu.

 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: