Datum objave: 09. Srpanj 2019

Tportal doznaje: Ivan Klarin se vraća u Sabor nakon dvije godine jer ga neki mole da to napravi

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije godine nakon što je napustio saborske klupe, u Sabor se vraća SDP-ov načelnik Tisnog Ivan Klarin. Za tportal je otkrio zbog čega se odlučio na povratak

Njegovim povratkom parlament će napustiti Marija Alfirev.

Klarin je u izjavi za tportal rekao kako postoje dva razloga zašto se vraća. Jedan od njih je taj što su ga neki u stranci zamolili da aktivira svoj mandat, a drugi je povezan s njegovom funkcijom načelnika općine Tisno.

 

'U ove dvije godine nisam uspio riješiti sve u općini što sam prije lakše rješavao kao saborski zastupnik. To je frustrirajuće i mislim da ću autoritetom zastupnika ipak neke stvari moći riješiti bolje', kazao nam je Klarin.

 

Neki od naših sugovornika, piše tportal,  napominju kako Klarin ima tužbu za klevetu koju je protiv njega dignuo HDZ-ov Ante Kulušić i da je saborski imunitet možda razlog njegovog povratka.

 

Klarin kaže da to nema nikakve veze i da je to samo jedna od tužbi klevetu koje ima protiv sebe. Napominje kako je ova Kulušićeva još iz 2014. te kako nema zastare u tom slučaju tako da će se postupak ionako nastaviti kada on prestane biti saborski zastupnik.

Uvjeren je da će najesen bez problema funkcionirati kao dio SDP-ovog kluba iako je na čelu stranke još uvijek Davor Bernardić kojeg nije štedio kritika.

O odmrzavanju njegovog mandata u srijedu bi trebalo raspravljati Mandatno-imunitetno povjerenstvo.

Podsjetimo, Klarin je saborske klupe napustio ustvrdivši da ne može sjediti na dvije stolice i nezadovoljan izborom Davora Bernardića na čelo stranke.

 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: