Datum objave: 08. Svibanj 2019

HDZ -ovi kandidati iz tzv. zelenog tima obilaze danas Šibensko - kninsku županiji, a s njima je i "plavi" župan Pauk

Diana Ferić
Diana Ferić

Kandidati HDZ-a za Europski parlament iz tzv zelenog tima predvođeni nositeljem liste Karlom Resslerom danas borave u Šibensko-kninskoj županiji, posjet su započeli konferencijom za medije u Šibeniku na kojoj je Ressler istaknuo kako upravo u Šibeniku želi govoriti o prednostima članstva u EU jer smatra da je to grad u kojem su projekti najvidljiviji, kako piše ŠibenikIN.

 

U obilasku Županiji s njima je bio i šibensko - kninski župan Goran pauk iako je on dio tzv. plavog tima i te je aktivnosti pretpostavio današnjem velikom događaju u Impol - TLM -u - otvaranju nove linije za proizvodnju automobilskih djelova i ulazak te šibenske tvrtke u automobilsku industriju.

Ressler je istaknuo kako u Šibensko-kninsku županiju dolazi gotovo 1,5 milijardi kuna iz EU fondova, te kako su prednosti članstva u Uniji najvidljivije upravo u Šibeniku.

- S druge strane želimo govoriti o prednostima Hrvatskog članstva u EU, što je posebno vidljivo ovdje u Šibeniku, o gotovo 1,5 milijardi kuna ulaganja koje dolaze iz EU fondova za područje Šibensko-kninske županije. Ono što je puno vidljivije i ljudima i građanima ove županije od tih brojki su konkretni projekti kao tvrđave, kanal sv. Ante, to su mali djelići svega toga. Preko 500 vrtića koji se grade u cijeloj Hrvatskoj, 2.500 novih radnih mjesta ili pomoći pri zapošljavanju iz mjera za poticanje zapošljavanja. To su konkretne prednosti i projekti koji ne bi bili mogući bez rada župana, gradonačelnika i povezanosti lokalne, županijske i državne razine i europske razine. To je jedna od naših ključnih poruka zbog koje su i bitni izbori 26. svibnja, jer to nisu samo izbori na kojima se odlučuje o smjeru Europe nego i kako će se živjeti ovdje u Šibeniku, Skradinu, Drnišu, Vodicama, Kninu ili bilo kojoj općini – zaključio je Ressler.

 

Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić kazao je kako vjeruje da će HDZ, unatoč prognozama, osvojiti šest mjesta u EU parlamentu.

 

- Danas su ovdje s nama kandidati HDZ-a iz zelenog tima Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić. HDZ je na ovoj listi jasno pokazao da ima mlade i kompetentne ljude, ali i starije iskusne ljude koji su osnivali stranku. Kada uzmemo plavi i zeleni tim možemo kazati da nitko nema kompetentniju listu. Nama sve ankete daju čvrstih pet mandata. Mi u Šibensko-kninskoj županiji imamo dišpet i ne prihvaćamo to i vjerujemo da ćemo imati šest. Imamo i našeg župana na listi i potrudit ćemo se da HDZ ima 6 zastupnika i da naš Goran bude europarlamentarac. U svakom slučaju, bilo tko da uđe u Europski parlament s HDZ-ove liste na najbolji će način zastupati interese – kazao je uvodno Nediljko Dujić, predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako su HDZ-ovi kandidati kompetentni i jasno znaju kako iskoristiti prednosti članstva u EU.

 

- Za mene su ovo predstavnici jedine ozbiljne političke opcije u Hrvata koja jasno komunicira sve EU vrijednosti i ima odgovore na pitanja koja su u nadležnosti Europskog parlamenta. Ne predstavljamo populističku grupu dvanestorice nego ljude koji znaju koje su im nadležnosti i obveze. Grad Šibenik svjedoči što europski novac može učiniti, da nije europskog novca Šibenik bi bio u problemima. Otprilike 50 posto proračuna Šibenika u 2019. godine je europski novac. Ja se nadam da će rezultat na ovim izborima biti kao i na prethodnim, a to je oko 60 posto – kazao je Burić.

 

Kandidati HDZ-a su nakon konferencije za medije obišli šibensku tržnicu, a posjet Šibensko-kninskoj županiji nastavljaju druženjem s građanima u Vodicama, a posjetit će i Miljevce, odnosno zip line u kanjonu Čikole, te Drniš i Knin, piše ŠibenikIN.

FOTO:ŠibenikIN
 

Iz kategorije: Županija info