Datum objave: 17. Travanj 2019

Murterini odskočili od uobičajene ponude Uskršnjeg doručka,pripremaju gastro event kao spoj tradicije i trendovskih jela

Diana Ferić
Diana Ferić

Umjesto uobičajenog uskrsnog doručaka koji se gostima nudi u brojnim turističkim mjestima Murterini pripremaju na Uskršnji ponedjeljak posebnan gastro event.

Dominirat će okusi tradicije u kombinaciji namirnica i recepata koje čuvamo u pretincima bakine kuhinje te niz varijacija na temu uz dašak trendovskih, dizajnerski šarmantnih jela. U sklopu gastro eventa svoja će jela prezentirati restorani : “Boba”, “Rebac”, “Tic tac”, "Fešta”, “Smokvica” , “Račić”, “Mareta”, “Fine Food Murter” i “Barbara”.

Sve delicije bit će poslužene u ekološkom posuđu od palmina lišća, drveta i kartona, a da hedonizam bude potpun, zahvaljujući udruzi “Latinsko idro”, na raspolaganju će biti nekoliko gajeta na tradicijska latinska idra, za sve prisutne koji žele iskusiti takav način plovidbe pitoresknim murterskim akvatorijem.

“Poželjeli smo u jednom Uskršnjem eventu objediniti našu tradiciju i povijest nasljeđa, koja je do današnjih dana usko vezana za raskošnu gastronomsku scenu. Murtersko- Kornatsko područje poznato je po vrsnoj gastronomiji, a temelji se na mediteranskim jelima koja su uživali Rimljani, pri čemu se osjeća i snažan utjecaj Italije i Francuske. Paralelno, ekologija nam je veoma bitna. Čuvamo ostavštinu naših predaka, sve one prizide, maslinike, suhozide, nestvarno kristalno bistre uvale, brinemo za okruženje, da takvo ostane još generacijama, da se prenosi s koljena na koljeno svijest o važnosti darova prirode koje posjedujemo. Svi kuhari i predstavnici restorana, imaju potpunu slobodu odabira jela koja će besplatno nuditi na velikom gastro eventu. Naći će se tu neodoljivih slanih i slatkih jela, a filigranski mamci za nepca bit će posluženi u ekološkom jednokratnom posuđu- drvenim lađicama od palmina lišća, dizajnerskim kartonskim posudicama, uz pripadajući drveni jedaći pribor”, kažu u TZ Općine Murter – Kornati.

 

Taj će gastro event početi u 10 sati,a održat će se na trgu Rudina.
 

Iz kategorije: Županija info