Datum objave: 10. Travanj 2019

Više od 800 trkača iz dvadesetak zemalja sudjeluje na ovogodišnjem Krka polumaratonu

Diana Ferić
Diana Ferić

Još je nekoliko dana do početka 2. Krka polumaratona – međunarodne atletske utrke kroz Nacionalni park „Krka“. U subotu, 13. travnja 2019. oko sedamsto trkača iz osamnaest zemalja trčat će od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum, stazom dugom 21 098 m. Poseban izazov trkačima završni je uspon iz kanjona Krke te će trkač i trkačica koji najbrže svladaju taj uspon dobiti posebnu nagradu. Osim polumaratona, bit će održana i Fun Run utrka za građane, na stazi dugoj 5,5 km, koja također starta u Puljanima i završava u Burnumu. Krka polumaraton prerasta i u pravo obiteljsko druženje. Uz polumaraton, Fun Run utrku i izazov uspona uz kanjon Krke, na prostoru amfiteatra Burnum održat će se serija utrka za najmlađe.

Satnica

 

Polumaraton starta ispred Eko kampusa „Krka“ u Puljanima u 10:00, a Fun Run utrka u 10:10. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11:30 bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 2. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12:30, a pobjednici po kategorijama u 13 sati. Cjelokupni program završit će do 14 sati. Dječje utrke startaju u 11:15, a svi koji dolaze na Brunum samo zbog dječjih utrka trebaju doći najkasnije do 9:45 jer će nakon toga cesta biti zatvorena i prilaz Burnumu onemogućen. Više informacija o dječjim utrkama nalazi se na http://www.krka.run/djecje-utrke-na-burnumu/.

 

Regulacija prometa

 

U subotu, 13. travnja promet će u cijelosti biti zatvoren od 10:00 do 13:00 na trasi utrke, i to u sljedećim smjerovima:

Eko kampus „Krka“ u Puljanima – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/Supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Parići, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluk.

Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati djelatnici Policije i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama (prije svega u mjestima Parići, Bračići i Nečven) promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača.

 

Startni paketi

 

Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak, 12. travnja u Drnišu, u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, od 10:00 do 20:00, ili na sam dan utrke, u subotu, 13. travnja, ispred amfiteatra Burnum od 7:30 do 9:30. Predlažemo podizanje startnih paketa dan ranije. Osim startnog broja i čipa, okrjepe za vrijeme i nakon utrke i promotivnih materijala (vrećice za tenisice, majice, energetskog gela), trkači će dobiti i ulaznicu za posjet Nacionalnom parku „Krka“ u vikendu u kojem se utrka održava.

 

Organizirani prijevoz za trkače

 

Na dan utrke organiziran je prijevoz autobusima za trkače iz Drniša (s autobusnog kolodvora), Šibenika (s autobusnog kolodvora) i Skradina (s autobusne stanice kod osnovne škole) izravno na start utrke. Autobus iz Drniša polazi u 7:00, a iz Šibenika i Skradina u 6:30. Prijevoz je besplatan, ali se trkači trebaju prijaviti e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Trkači koji na utrku dođu vlastitim automobilom moći će ga ostaviti isključivo na cilju, na parkiralištu u neposrednoj blizini amfiteatra. Od cilja do starta prevozit će ih autobusi u vremenu od 9:00 do 9:30 (prvo polumaratonci, zatim trkači FunRuna), kada polazi zadnji autobus. Trkači na start neće moći doći u vlastitom aranžmanu. Također, povratak s Burnuma neće biti moguć prije 13:30 jer će promet biti zatvoren u cijelosti.

 

Staza

 

Na stazi će biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskoga vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum.

Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke.

Trkači polumaratona nosit će plave startne brojeve od 300 nadalje, a trkači Fun Run utrke zelene brojeve od jedan nadalje.

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: