Datum objave: 19. Ožujak 2019

Ministarstvo turizma dalo oko 100 000 kuna za dodatne timove hitne pomoći u Šibensko - kninskoj županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo turizma financirat će i u narednoj turističkoj sezoni dodatne timove hitne pomoći u sedam županija među kojima je i Šibensko - kninska. Za to je osigurano 1,5 milijuna kuna od čega 102 000 kuna za Šibensko - kninsku županiji, najmanje nakon Ličko - senjske.

 

U Ministarstvu turizma potpisani su danas Ugovori o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima tijekom turističke 2019. godine. Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva turizma kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom vršnih turističkih mjeseci u godini i osigurati potrebnu medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca. Tako će i ove godine Ministarstvo turizma sufinancirati potrebe sedam županija za dodatne medicinske timove u turističkim odredištima iznosom od 1,5 milijuna kuna.
 

„Stalni porast broja gostiju i financijskih učinaka u turizmu rezultat je, između ostaloga, imidža Hrvatske kao sigurne destinacije, što postaje važan čimbenik u odabiru destinacije. Potvrdu tome dalo je i posljednje TOMAS istraživanje u kojem su turisti u hrvatskim turističkim odredištima vrlo visoko ocijenili osobnu sigurnost kao element zadovoljstva. Osim timova medicinske pomoći, Ministarstvo turizma sufinancira i Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Crveni križ te koristim priliku da zahvalim svima na naporima koje ulažu u očuvanju sigurnosti svih posjetitelja i domicilnog stanovništva.“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.
  

Iz kategorije: Županija info