Datum objave: 12. Ožujak 2019

Humanitarni koncert za gladnu djecu u Africi bit će održan 14. ožujka u HNK Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jednu, šestu akciju "Marijini obroci" za pomoć najsiromašnijim đacima svijeta organizirat će Osnovna škola Murterski škoji, kako je danas najavio pedagog te škole i glazbenik Alen Skroza

U šibenskom kazalištu bit će 14 ožujka organiziran humanitarni koncert na kojem će nastupiti Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji, Mandolinski orkestar Tribunj, VIS Oštrokonđe iz Splita, Klapa Oršulice iz Vodica, Klapa Solaris iz Šibenika, Bloom bend Nataše Cvitan Cvite, mezzosopranistica Nera Gojanović uz pratnju pijanistice Gordane Pavić, Helena Bastić i betinski berekin Oliver Jakovčev.

" Kako se u osnovnom školstvu godinama odgoj sve više zapostavlja, 2014. godine ravnatelj OŠ Murterski škoji Edo Juraga i ja odlučili smo se pridružiti globalnom projektu Za Marijine obroke i tako kod djece razvijati empatiju za one najsiromašnije. U školi imamo više nastavnika koji se uz redoviti osao bave i glazbom, te kroz humanitarne koncerte šestu godinu za redom u Šibenskom kazalištu prikupljamo novac za gladne u cijelom svijetu, a najviše u Afric", pojasnio je Skroza kako javlja portal Rudinapress.

Udruga Marijini obroci osigurava tijekom cijele školske godine po jedan obrok za 1,5 milijuna školaraca, u čemu hrvatska podružnica sudjeluje s obrocima za 11.800 djece.

"Jedan đački obrok na dan tijekom cijele školske godine košta 120 kuna, a mi za njega moramo prodati četiri ulaznice za humanitarni koncert koji u četvrtak, 14. ožujka s početkom u 20 sati organiziramo u šibenskom kazalištu", rekao je Skroza.

Uz OŠ Murterski škoji organizatori koncerta su HNK Šibenik i Grad Šibenik. Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u suvenirnici Škrinjica, kafiću Harmonija i na blagajni Kazališta.

 

Iz kategorije: Županija info