Datum objave: 18. Veljača 2019

Uz Svjetski dan turističkih vodiča:Besplatno turističko vođenje po Skradinskom buku

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodiči-interpretatori Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ besplatno će 23. veljače, u povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, 21. članove Kluba prijatelja Krke voditi po Skradinskom buku.

Tri su moguća vremena obilaska: od 10 do 12, od 11 do 13 i od 12 do 14 sati a mjesto okupljanja je ulaz Lozovac. Ljubazno pozivamo sve zainteresirane da svoj dolazak potvrde do četvrtka, 21. veljače kolegici Nikolini Lučić na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Svjetska federacija udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations) proglasila je 21. veljače Svjetskim danom turističkih vodiča, kako bi lokalni vodiči predstavili svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Svake se godine obilježavanju pridružuje sve veći broj gradova, uz značajan odaziv stanovništva koje želi bolje upoznati baštinu i vrijednosti mjesta u kojima žive i to uz stručnu, edukativnu i zabavnu interpretaciju vodiča.

Upravo takvu interpretaciju njeguju i vodiči-interpretatori u Nacionalnom parku „Krka. Kroz neposredno iskustvo nastoje posjetiteljima otkriti i prenijeti značenje i odnose prirodnih i kulturnih vrijednosti ovog područja. Svaki izlet koji vodi interpretator JU „Nacionalni park Krka“ istraživačka je avantura u kojoj se posjetiteljima otkrivaju nove spoznaje i iskustva, vođena rukom entuzijastičnih i kreativnih vodiča, priopćili su iz JU NP Krka.
  

Iz kategorije: Županija info