Datum objave: 09. Studeni 2018

Umrežavanjem i drukčijim definiranjem turističkih prednosti do profiliranja Skradina kao turističke destinacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka Moć komunikacije d.o.o. u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Skradina, od četvrtka, 8. Do kraja studenog organizira radionice za unaprjeđenje turističke ponude Skradina i njezine promocije te veće vidljivosti na turističkom tržištu, kako pojedinačno, ponude svih dionika skradinskog turizma, tako i cjelokupnog skradinskog turističkog proizvoda. Moto pod kojim organiziramo te radionice je „Skradinski turizam to sam JA“ kako bi se svatko prepoznao u kreiranju skradinskog turističkog proizvoda i kako bi se međusobno povezali i umrežili te tako stekli prednost pred drugim turističkim destinacijama. Održavanje tih radionica financira Hrvatska turistička zajednica.

 

Sadržaj prve radionice bio je kako osmisliti i unaprijediti pojedinačnu i zajedničku turističku ponudu uz angažiranja intelektualnog kapitala odnosno onih nematerijalnih vrijednosti,a održala ju je Karmen Pulić Jelčić, stručnjakinja za intelektualni kapital s međunarodnim iskustvom. Takvim pristupom svatko tko pruža neku turističku uslugu postiže to da je poseban i drukčiji od konkurencije, uvažava u prvom redu potrebe i interese svojih gostiju i od turizma stvara doživljaj u kojem se zadovoljavaju svi osjeti.

 

Reakcije sudionika radionice potvrdile su ono što je, kada je o Skradinu riječ već odavno poznato, a to je da nema sinergije niti među različitim dionicima u turizmu niti između njih i lokalne samouprave. Skradin se opredijelio za razvoj obiteljskog turizma nudeći različite oblike hedonizma utemeljene na osobitom prirodnim ljepotama, kulturnoj i povijesnoj baštini te gastronomiji. Produženje sezone vide u mogućnosti privlačenja sportaša i rekreativaca pa je neshvatljivo da još uvijek nemaju sportsku dvoranu, a kamo li neke druge sadržaje poput teniskih terena ili wellnesa.


Smisao radionica je upravo okupiti sve Skradinjane koji žele sudjelovati u unaprjeđenju i definiranju turističke ponude kako bi dodatno osvijestili potrebu da međusobno surađuju i jedna drugog podupiru jer jedino tako mogu profilirati Skradin kao poželjnu turističku destinaciju i izdignuti se iz toga da budu samo ulazno mjesto za posjet NP Krka.


Sljedećeg tjedna sudionici radionica upoznat će se s manje poznatim činjenica o prirodnim osobitostima skradinskog kraja te pričama iz kulturne i povijesne tradicije koje se mogu koristiti u turističkoj promidžbi.
 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: