Datum objave: 29. Kolovoz 2018

Danas tužni mimohod kroz Tisno u spomen na vatrogasce poginule u kornatskoj tragediji

Diana Ferić
Diana Ferić

Obilježavajući tužnu 11. godišnjicu kornatske tragedije, Općina Tisno i Dobrovoljno vatrogasno društvo Tisno organiziraju danas u 18 sati Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca koji su svoje živote izgubili 30. kolovoza 2007. godine na otoku Kornatu. Povorka sjećanja krenut će od Vatrogasnog doma u Tisnome do župne crkve sv. Duha gdje će biti održan komemorativni program, položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na kornatske heroje.

Komemoracija povodom 11. godišnjice smrti dvanaestorice vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog stradalih prilikom gašenja požara na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. godine održat će se sutra, u četvrtak, 30. kolovoza u Spomen parku stradalim vatrogascima na otoku Korantu. U kapelici sv. Florijana u 11 sati za sve stradale vatrogasce održati će se služba riječi s odriješenjem te će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Polazak broda Lučke kapetanije s mula Krke u Šibeniku je u 08:45 sati. Odlazak iz uvale Šipnata za Šibenik je u 13:30 sati, a predviđeni dolazak u Šibenik je oko 15 sati.

 

Iz kategorije: Županija info