Datum objave: 09. Kolovoz 2018

Počeo Tuna fever:Sinoć se feštalo,jutros 40 posada krenulo u lov na kapitalce

Diana Ferić
Diana Ferić

Tuna fever Rogoznica 2018' otvorena je u srijedu, 8. kolovoza uvečer na rogozničkoj rivi pred brojnim uzvanicima, te tisućama mještana, domaćih i stranih turista.
Ova turističko ribolovna manifestacija otvorena je po 4. put, a sve u organizaciji Big game fishing Croatia uz podršku TZ Općine Rogoznica te Općine Rogoznica. Goste i sudionike je pozdravio Boris Zupanović, predsjednik Big game fishing Croatia: Pozdravljam vas na ovoj manifestaciji koja je najbolji spoj turizma i ljubavi prema moru. Svima je želja uloviti najveću tunu, onu koja se pamti, ali uz to i dobro se zabaviti. Želim mirno more svima nek pobjedi najbolji! kazao je Županović.
'Tuna fever' se lani pokazala kao pun pogodak u turističkoj promidžbi ovog mjesta stoga joj je HTZ dodijelila naziv top turističke destinacije. Ove je godine s posebnin zadovoljstvom u Rogoznicu stigao Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

 

"Prestižno četvrto za redom natjecanje Tuna Fever definitivno spada u kategoriju međunarodnih događanja koja imaju iznimnu promotivnu vrijednost za cjelokupni hrvatski turizam posebice ribolovni za koji naša zemlja posjeduje izvrsne mikroklimatske i resursne osnove. Siguran sam da će Rogoznica i ove godine biti izvrstan domaćin brojnim svjetskim ribolovcima i posjetiteljima te tako na najbolji način predstaviti Dalmaciju kao poželjnu i atraktivnu turističku destinaciju. Hrvatska je već sada prepoznata kao izuzetno kvalitetna sportska zemlja, a događanjima poput ovoga to ovoga puta dodatno potvrđujemo", kazao je  direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

 

On je ujedno i otvorio manifestaciju, te poželio svin sudionicima mnogo sreće i dobar ulov, a pozdravio je i sve turiste na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

 

Početak još jednog Tuna fevera začinio je vatromet te koncert Jole pa se fešta produžila do dugo u noć.

 

Nakon sinocnjeg otvaranja, jutros je započeo natjecateljski dio sportsko ribolovne manifestacije 'Tuna fever Rogoznica 2018'. Više od 200 natjecatelja otisnulo se put rogoznickog akvatorija u potrazi za morskim kapitalcima, a medju natjecateljima će sreću okušati i Kristjan Staničić, direktor HTZ. Prvi ribolovni dan završava večeras vaganjem ulova, proglašenjem pobjednika te nastupom grupe Viva.

 

Iz kategorije: Županija info