Datum objave: 27. Lipanj 2018

Potpisane koncesije povlače i nova ulaganja na pomorskom dobru u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk je s ovlaštenicima koncesija na pomorskom dobru i odabranim ponuditeljima za dodjelu koncesija potpisao danas anekse (dodatke) ugovora te nove ugovore o koncesijama na pomorskom dobru.

 

„Danas ćemo sklopiti dva 2 aneksa ugovora o koncesijama na pomorskom dobru za postojeće koncesije, i to sa: Društvom BRODOGRADILIŠTE I MARINA d.o.o. iz Betine, kojim će se omogućiti dodatno ulaganje u iznosu od 18.626.860,00 kuna te produžiti rok trajanja koncesije na ukupno 30 godina; Društvom MALI ŠKVER d.o.o. iz Murtera kojim će se omogućiti dodatno ulaganje u kopnenom dijelu brodogradilišta te se planira da će ukupna investicija u iznosu od 11.800.000,00 kuna biti dovršena do 30.12.2019. godine. Tu su i 2 ugovora o prijenosu koncesije na pomorskom dobru u svrhu uzgoja ribe u uvali Movar na području Općine Rogoznica s Društvom MARINEX & Co d.o.o. i FRIŠKINA d.o.o. iz Splita na način da se izvrši zamjena koncesija odnosno da se polje 1 prenese s Društva MARINEX & Co d.o.o. iz Splita na Društvo FRIŠKINA d.o.o. iz Splita, a da se polje 2 prenese s Društva FRIŠKINA d.o.o. iz Splita na Društvo MARINEX & Co d.o.o. iz Splita. Tako će, obzirom na izvršena ulaganja i položaj navedenih polja, iskorištavanje tih polja bit će znatno lakše i isplativije.“, objasnio je župan Goran Pauk prilikom potpisivanja ugovora.

 

Također, danas su potpisani i ugovori sa sedam budućih ovlaštenika koncesija. S Društvom SEASHELL d.o.o.. iz Segeta Donjeg u svrhu gospodarskog korištenje i postavljanja uzgajališta ribe godišnjeg kapaciteta do 90 t i uzgajališta školjkaša godišnjeg kapaciteta do 100 t kod otoka Logoruna, Općina Tribunj. Koncesija je odobrena na rok od 15 godina, a vrijednost ukupnog investicijskog ulaganja iznosi 3.000.000,00 kuna.

 

S Društvom KAKAN d.o.o. iz Kaprija za gospodarsko korištenje luke posebne namjene luke nautičkog turizma – sidrište u uvali Kakan-Borovnjaci, otok Kakan. Koncesija je dana na rok od 12 godina, a osim procijenjene vrijednosti postojećih naprava u funkcioniranje sidrišta planirano je dodatno uložiti 641.450,00 kuna.

 

S Društvom WAKE PARK d.o.o. iz Rijeke u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja građevine namijenjene pretežito za sport i rekreaciju - SKI-LIFT-a s pratećim objektima na dijelu k.č.br. 5456 k.o. Donje Polje i akvatoriju ispred k.č.br. 5456 k.o. Donje polje (Brodarica). Koncesija je odobrena na rok od 15 godina, a vrijednost ukupnog investicijskog ulaganja iznosi 4.235.446,00 kuna.
 

Iz kategorije: Županija info