Datum objave: 25. Svibanj 2018

Zajednica županija i Srednja.hr olakšavaju izračun bodova za upis u srednje škole

Diana Ferić
Diana Ferić

Kalkulator bodova za upis u srednju školu koji je prije nekoliko godina pokrenuo portal Srednja.hr kako bi se učenicima, ali i njihovim roditeljima olakšao upis u željene srednje škole dobio je ove godine novo ruho uz potporu Hrvatske zajednice županija pa završenim osmašima nudi dodatne mogućnosti prilikom izračuna bodova.

 

Riječ je o vrlo korisnom alatu pomoću kojeg učenici na jednostavan i brz način mogu izračunati koliko će bodova imati na upisima. Osim preračunavanja prosjeka ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje škole, Kalkulator od ove godine informira i o minimalnom, maksimalnom te prosječnom broju bodova iz prethodne školske godine potrebnom za upis željenog srednjoškolskog programa.

 

Kalkulator je u prošloj godini bio posjećen čak 140.000 puta, a još se bolji rezultat očekuje ove godine s podrškom Zajednice, koja je postala glavni partner projekta. Istaknimo kako je ovo prva suradnja portala Srednja.hr i Hrvatske zajednice županija, a zadovoljstvo glede podrške projektu izrazio je i predsjednik Zajednice Goran Pauk.

 

„Raduje me što je Hrvatska zajednica županija postala dijelom ovog pozitivnog i nadasve korisnog projekta Srednje.hr. Županije, kao osnivači osnovnih i srednjih škola, svakako trebaju olakšati mladima i dati im podršku u izboru željenog zanimanja. Poticanjem mladih na promišljanje o budućnosti i odabirom škola u matičnoj županiji, potičemo i razvoj županijskog školstva.“, istaknuo je predsjednik Pauk.

 

Za kraj dodajmo i da je ovo jedan u nizu projekata usmjerenih srednjoškolcima koje podupire Hrvatska zajednica županija. Zajednica je već nekoliko godina sponzor Oskara znanja, nagrade za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju koji će i ove godine biti dodijeljen najboljim učenicima u lipnju u Zagrebu.

 


  

Iz kategorije: Županija info