Datum objave: 14. Svibanj 2018

Šibensko - kninska županija želi biti dobro pozicionirana u cikloturizmu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nacrt Operativnog plana razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije predstavljen je danas u Gradskoj knjižnici u Šibeniku predstavnicima lokalne samouprave i turističkih zajednica.

 

„Operativnim planom analizirano je postojeće stanje cikloturizma na području Šibensko – kninske županije, provedeno je istraživanje svih važnijih karakteristika vanjskog i unutarnjeg okruženja u cilju identifikacije čimbenika koji mogu odrediti daljnji razvoj cikloturizma, definirani su ciljevi razvoja cikloturizma i prepoznati razvojni projekti, a sve u cilju pozicioniranja Šibensko-kninske županije kao poželjne cikloturističke destinacije“, objasnila je Mirela Srkoč Šenkinc predstavnica tvrtke Cikloprom koja je izradila taj operativni plan.-

 

Prisutne predstavnike jedinica lokalne samouprave i zainteresirane javnosti pozdravio je i župan Goran Pauk zahvalivši svima koji su svojim aktivnim sudjelovanjem na dosadašnjim radionicama značajno doprinijeli izradi ovog temeljnog dokumenta za daljnji razvoj cikloturizma Šibensko-kninske županije.

 

“Operativni plan razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije temelji se na Akcijskom planu razvoja cikloturzima u Republici Hrvatskoj te Master planu Šibensko-kninske županije. Samo partnerskim odnosom biciklističkih udruga, Županije, Razvojne agencije, Turističke zajednica Šibensko-kninske županije i jedinica lokalne samouprave, Županijske uprave za ceste, Hrvatskih cesta… može se izraditi kvalitetan Operativni plan razvoja cikloturizma”, kazao je župan Goran Pauk I pozvao sve zainteresirane da se uključe u postupak savjetovanja koji je u tijeku.


Svi zainteresirani sudionici u pisanom obliku ili elektroničkom poštom mogu dostaviti svoje komentare, primjedbe i prijedloge prema uputama objavljenim na Internet stranicama Šibensko-kninske županije (link: http://sibensko-kninska-zupanija.hr/informacije/informacije-o-javnim-raspravama/poziv-za-savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnou-operativni-plan-razvoja-cikloturizma-ibensko-kninske-upanije-za-razdoblje-od-2018-2020g/919.html). Savjetovanje je otvoreno do 25. svibnja 2018. godine.
 

Iz kategorije: Županija info