Datum objave: 16. Studeni 2017

Program obilježavanja žrtava u Domovinskom ratu na tlu Vukovara i Škabrnje

Šibenik News
Šibenik News

Čuvajući uspomenu i sjećanje na herojsku obranu grada Vukovara i ratna stradanja u Škabrnji, Grad Vodice poziva sugrađane da im se pridruže u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. godine.

 

Počast svim žrtvama odat će se simboličnim paljenjem lampiona u subotu, 18. studenog na Trgu hrvatskih mučenika u 17.30 sati. Nakon toga će biti održana zajednička molitva za sve poginule i nestale u obrani Vukovara i Škabrnje.


Također, na dan pada grada Vukovara i stradanje Škabrnjana 18. studenog, svijeće upalite i u svojim domovima kao znak ljubavi, sjećanja, molitve i zahvalnosti svima koji su svoje živote dali za slobodu naše domovine.

 

Danas, pak, u Šibeniku, u sklopu održavanja manifestacije "Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju" u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt iz Splita, u Gradskoj knjižnici  Juraj Šižgorić, s početkom u 18:30 sati, bit će prikazan film "Ovčara - neispričana priča".

 

Suorganizatori ovog događaja su Nacionalni sindikat policije i Hrvatsko katoličko društvo prosvjetnih djelatnika "Biskup Srećko Badurina".

Iz kategorije: Županija info