Datum objave: 31. Kolovoz 2017

Festival otočnog proizvoda s atraktivnim popratnim programom počinje sutra u Murteru

Diana Ferić
Diana Ferić

Peti Festival hrvatskog otočnog proizvoda u Šibensko-kninskoj županiji bit će održan 1, i 2. rujna u Murteru, u organizaciji Šibensko-kninske županije i suorganizaciji Općine Murter-Kornati .

Cilj festivala je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“.

Festival je izložbeno-prodajnog i poučnog karaktera, a svoje proizvode i proizvodne linije s oznakom kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ predstavit će otočni proizvođači iz Šibensko-kninske županije i s drugih hrvatskih otoka.

Za sve izlagače nastup na festivalu je besplatan. Festival će započeti plovidbom tradicionalnih drvenih brodova na „latinsko idro“, svoje radove predstavit će i dvije murterske dječje radionice, a posjetitelji će također moći uživati u obilasku turističkim vlakićem, „snorkelingom“ arheološkog parka nad potopljenim antičkim gradom Colentumom te tunela u starom vojnom kompleksu brda Raduč.
U sklopu festivala bit će održan i prigodni kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati klapa „Mela“ iz Murtera i KUD „Zora“ iz Betine, a festival će zatvoriti smotra klapa pod nazivom „Pod latinskin idrun“.

Početak Festivala je u petak, 01. rujna 2017. godine u 18 sati, a svečanost otvorenja uz kulturno-zabavni program započinje u 19 sati.

Inače u Hrvatskoj su ove godine oznaku HOP dobila 73 proizvođača, među njima 30 novih, za 141 otočni proizvod. U 11 godina tu je oznaku zaslužilo ukupno 269  za 880 proizvoda i proizvodnih linija

 

Iz kategorije: Županija info