Datum objave: 24. Kolovoz 2017

Rogoznica:Počeo Big Game Fishinga,večeras će prije nastupa sreću okušati i Lidija Bačić

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 250 natjecatelja iz 10 zemalja isplovilo je jutros put rogozničkog akvatorija u potrazi za morskim kapitalcima na još jednom Big game fishingu 'Tuna fever 2017' koji se održava do nedjelje u ovom mjestu.

 

Poznata sportsko-turistička manifestacija koju organizira splitski klub Big game Croatia s razlogom privlači sve više domaćih i stranih ljubitelja ribolova, ali i visokih uglednika što se najbolje moglo vidjeti na svečanom otvaranju na rogozničkoj rivi.
Stoga je organizator Boris Županović, predsjednik Big game Croatia zahvalio svima na sudjelovanju, domaćinima na podršci, a natjecateljima mirno more. Natjecatelje je pozdravila i Sandra Jakelić, načelnica Rogoznice, svečanom otvaranju nazočili su i predstavnici državnog vrha, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Tomislav Čorić, ministar zaštite okoliša i energetike, izaslanik premijera Andreja Plenkovića, te čak dvojica župana, splitsko dalmatinski Blaženko Boban i Goran Pauk, župan Šibensko kninske županije koji je kao izaslanik predsjednice otvorio rogoznički 'Tuna fever 2017'.

 

Uz ugodnu konferansu Sandre Barčot, zabavni dio ove sportsko – turističko fešte otvorile su atraktivne latino plesačice, a nakon njih izvrsno raspoložena Četiri tenora koji su imali dodatan razlog za slavlje jer je Marko Pecotić Peco proslavio rođendan.
Tradicionalno natjecanje u lovu na morske kapitalce odavno je postalo okupljanje domaćih ljubitelja ribolova, ali će umijeće na moru pokazati i gosti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Njemačke, Mađarske, Italije, BiH, Slovenije, Češke koji su u 40 posada isplovili put punte Planke.

 

Uz ljubitelje ribolova, ovo je i mjesto na kojem rado dolaze poznate osobe iz svijeta estrade, sporta, pa je na Big gameu poznati nogometaš Hrvoje Vejić, proslavljeni košarkaš Nikola Vujčić, među natjecateljima je i popularni Željko Bebek koji se lani proslavio izvrsnim ulovom, a danas će natjecanje dodatno zagrijati Lidija Bačić. Prije nastupa na rogozničkoj rivi, poznata će pjevačica zajedno s ostalima, u poslijepodnevnim satima okušati sreću u ribolovu.

Ako još dvojite o ugodnom odmoru punog adrenalina, dobre pisme i spize, još nije kasno za dolazak u Rogoznicu jer 'Tuna fever 2017' traje sve do subote navečer kada će se znati konačni pobjednici.

Iz kategorije: Županija info