Datum objave: 14. Lipanj 2017

Šprljan prijeto Branki Juričev Martinčev zbog objekta na zaštićenom obalnom pojasu i završio u zatvor

Diana Ferić
Diana Ferić

Istražna sutkinja šibenskog Suda odredila je jednomjesečni istražni zatvor za 35 – godišnjeg Fabijana Šprljana nad kojim je Državno odvjetništvo otvorilo je istražni postupak zbog osnovane sumnje da je preko svog facebook profila uputio ozbiljne prijetnje bivšoj gradonačelnici Vodica i HDZ-ovoj saborskoj zastupnici Branki Juričev – Martinčev. On se sumnjiči da je zbog osobnog nezadovoljstva radom dojučerašnje dugogodišnje gradonačelnice grada Vodica, ozbiljno zaprijetio Branki Juričev-Martinčev, s namjerom da je ustraši ili uznemiri. Šprljanu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela za kojeg se sumnjiči, piše Ante Talijaš u Jutarnjem listu.

 

 

Kako smo već izviještavali, pozadina ove prijetnje je izgradnja dvokatnog stambenog objekta na Plavoj plaži unutar zaštićenog obalnog pojasa investitora Damira Tadića iz Zagreba, a ispred obiteljske kuće Borisa i Milice Šprljan i njihova sina Fabijana. Naime, svojevremeno je gradska vlast Vodica, točnije Gradsko vijeće Vodica donijelo izmjene i dopune postojećeg urbanističkog plana za područje Plave plaže, kojima je omogućena, odnosno legalizirana izgradnja unutar ovog zaštićenog obalnog pojasa – 70 metara od mora. Na temelju te odluke Gradskog vijeća Vodica, relevantne institucije izdale su investitoru Damiru Tadiću građevinsku dozvolu te je on krenuo u legalnu izgradnju svog stambenog objekta. Obitelj Šprljan, inače, smatra, da je odluka Gradskog vijeća Vodica nezakonita te da se unutar ove zaštićene zone nije smjela odobriti gradnja. Prije dva mjeseca na ovom mjestu održan je i veliki prosvjedni skup građana Vodica protiv ove gradnje, a peticijom koju je potpisalo oko dvije tisuće Vodičana zatraženo je od Gradskog vijeća da promijeni odluku, odnosno da novim izmjenama urbanističkog plana zabrani bilo kakvu stambenu izgradnju unutar zaštićenog obalnog pojasa. No, unatoč ovoj inicijativi gradnja stambenog objekta na lokaciji od 58 metara od mora Damira Tadića je nastavljena te su građevinski radovi pri samom završetku.

 

Boris Šprljan, otac pritvorenog Fabijana, nije u utorak želio komentirati ovaj slučaj. Tek nam je kazao kako će angažirati odvjetnika za obranu svoga sina.

 

A što o svemu kaže Branka Juričev-Martinčev, bivša vodička gradonačelnica kojoj su upućene prijetnje.
- Meni je osobno jako žao što je došlo do ovakvih neprimjerenih prijetnji. Moram pojasniti neke stvari. Svu prostornu dokumentaciju, pa tako i izmjene i dopune urbanističkih planova donosi Gradsko vijeće Vodica, a ne ja kao gradonačelnica. Za vrijeme moja tri mandata, Gradsko vijeće donijelo je četiri izmjene i dopune urbanističkih planova i to jednoglasno, dakle, i sa svim glasovima oporbenih vijećnika, a na prijedlog Odbora za prostorno planiranje. Svi ti dokumenti prošli su prethodno javni uvid i javnu raspravu, i nitko nije od građana imao primjedbi. Građevinsku dozvolu za ovaj objekt na Plavoj plaži izdala je nadležna županijska institucija, uz suglasnost Ministarstva graditeljstva. Kada je počela gradnja objekta investitora Tadića, zbog prijava građana, na teren je izašla Građevinska inspekcija i nije utvrdila nikakve nepravilnosti. Objekt se gradio u skladu s postojećom građevinskoj dozvolom. Bitno je napomenuti, da u već izgrađenom stambenom području ne postoji termin zaštićenog obalnog pojasa – kazala nam je Branka Juričev – Martinčev.

 

Što je Fabijan Šprljan napisao na svom Facebook profilu…
'Bivsa gradonacelnice branka nece te spasiti tvoj saborski imunitet, necu ja jos dugo, a onda zna se sta sljedi, rade pipic, vlajnic, i tvoja zlatna mladez hdz, dalje da ne nabrajan da nekog ne izostavin da se ne uvridi, tj gradjevinska mafija u vodica skupa s tvojim kumon filips gI da ne izostavin prodala si od grada teren vlajnicu bez licitacije ili javnog natjecaja da mozete napraviti zgradu i prodavati m2 po 3500-4000e. Podrazumjeva se o kome govorin, o BRANKI JURICEV-MARTINCEV, i ne dolazi Rade pipic bez veze 10 puta na plavu plazu gledati labudove. Nego kako napreduje etno turizam tj njegovo gradiliste ili njegovog kuma ispod Grge Alfireva-Tabarine. Sramota pravu od vodicanov budale, pa dokle to. I da ne izostavin prodala si od grada teren vlajnicu bez licitacije ili javnog natjecaja da mozete napraviti zgradu i prodavati m2 po 3500-4000e. Podrazumjeva se o kome govorin, o BRANKI JURICEV-MARTINCEV, i ne dolazi Rade pipic bez veze 10 puta na plavu plazu gledati labudove. Nego kako napreduje etno turizam tj njegovo gradiliste ili njegovog kuma ispod Grge Alfireva-Tabarine.

pravu od vodicanov budale, pa dokle to.
I da ne izostavin prodala si od grada teren vlajnicu bez licitacije ili javnog natjecaja da mozete napraviti zgradu i prodavati m2 po 3500-4000e. Podrazumjeva se o kome govorin, o BRANKI JURICEV-MARTINCEV, i ne dolazi Rade pipic bez veze 10 puta na plavu plazu gledati labudove. Nego kako napreduje etno turizam tj njegovo gradiliste ili njegovog kuma ispod Grge Alfireva-Tabarine. Sramota pravu od vodicanov budale, pa dokle to.'
 

Iz kategorije: Županija info