Datum objave: 25. Travanj 2017

Župan Pauk:Nisam želio saborski mandat ni mirovinu,ostao sam zbog razvoja Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

„Uvik tu za Vas“ parola je s kojom Goran Pauk, ponovni kandidat HDZ –a kreće i izbore za župana Šibensko – kninske županije sa svojim timom – Dariom Puljić iz Drniša i Nikolom Blaževićem iz Knina, kao kandidatima za njegove zamjenike. Danas ih je predstavio na konferenciji za novinare održanoj na šibenskoj rivi, a uz njih je bila cijela vojska čelnika županijskih služba , poduzeća i institucija te gradova i općina u Županiji.. Župan Pauk je kazao kako su na rivi zbog toga što se odatle vidi urešena šetnica u kanalu svetog Ante što smatra jednim od najznačajnijih županijskih projekata, a u obraćanju novinarima spomenuo ih je niz, ali i neke osobne preferencije.

 

„Danas više nego ikada sam sretan i ponosan što su mi interesi stanovnika ove županije uvijek bili ispred interesa odlaska u Hrvatski sabor . Dva puta sam bio izabran u Sabor i oba puta sam se na tome zahvalio i to mjesto prepustio drugima, a treći put nisam niti želio biti na listi. Oprostio sam se i sa saborskom mirovinom i nije mi žao jer sam se odlučio boriti za ovu županiju i njezin razvoj. Nije uvijek bilo lako jer od svih primorskih županija naša je bila najpogođenija ratnim zbivanjima. Danas ana kada obilježavamo 20 godina Šibensko – kninske županije nitko ne može osporiti njezin rast. Napredak je uočljiv i kroz porast BDP koji je 2 000. godine po stanovniku iznosio 29 000 kuna, a danas je preko 60 000 kuna. Na dobrom smo putu da to bude i više.. Po indeksu razvijenosti skočili smo s početnih 63 posto na sadašnji 81 posto.Koncentrirani smo na zadržavanje mladih ljudi od njihovog školovanja do mogućnosti zapošljavanja i k tomu vode svi naši poticaji. Brinemo se za ravnomjeran razvoj cijele Županije u čemu je razvoj poljoprivrede vrlo bitan. Imamo novih 400 hektara vinograd a i 300 hektara novih maslinika“, kazao je Pauk. Naborjio je županijske projekte od ulaganja u cestovnu infrastrukturu i turizam do projekata poput Centra za razvoj aluminija za koji je Županija dobila priznanje.

 

Darija Puljić po struci je diplomirana građevinarka, a zaposlena je u službi za izdavanje dozvola za gradnju u Drnišu zahvaljujući čemu je, kako je kazala, stalno u kontaktu sa stanovnicima Županije i taj kontakt želi zadržati i ako postane podžupanica.

„ Naša županija se do sada ravnomjerno razvijala pa tako i područje s kojeg ja dolazim. No priča koju mi želimo graditi je daleko više od jednog grada ili jedne općina jer samo jaka županija može biti ključ razvoja svih jedinica lokalne samouprave. Mogu reći da je pozicija zamjenice župana izuzetno časna i odgovorna i smatram da ću to u sljedeće četiri godine to opravdati te da ćemo u suradnji s građanima naše županije postići njezin puni prosperitet“, izjavila je.

 

Nikola Blažević je po struci diplomirani pravnik. Bio je predsjednik Gradskog vijeća Knina, zamjenik gradonačelnice, a u posljednje dvije godine obavljao je i funkciju gradonačelnika Knina. Bio je potpredsjednik Udruge gradova u Hrvatskoj.
„Smatramo da ćemo uspjeti čvrsto povezati obalu, otoke i zagoru. Poznat mi je i zakonski okvir u kojem djeluje županija, a poznati su mi i svi županijski projekti. Želim razbit stereotip da je ovo dužnost koja je dobro plaćena, a ne nosi nikakve obveze. Mislim da je ovo dužnost koja je jako bitna i na kojoj se mora puno toga dati. Vjerujem da će župan Pauk s nama dobro rasporediti sve zadatke i poslove kako bismo spriječili iseljavanje i osigurali ravnomjerni razvoj naše županije. Osobni cilj mi je i da na ovoj funkciji zadržim čist obraz i da svakog građanina ove županije mogu. pogledati u oči“, kazao je novinarima u svom predstavljanju Nikola Blažević.

Iz kategorije: Županija info