Datum objave: 05. Travanj 2017

Sigurnija pomoć pacijentima:Zavod za hitnu medicinu dobio novo sanitetsko vozilo

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninski župan Goran Pauk danas je predao ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću.
Riječ je o vozilu marke OPEL Movano 2.3 D koji je u potpunosti opremljen u skladu sa standardima medicinskog automobila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe. Nabavu vozila vrijednog oko 300 tisuća kuna financirala je Šibensko-kninska županija iz decentraliziranih sredstava. Vozilo je opremljeno najsuvremenijom opremom koja se sastoji od defibrilatora, transportnog respiratora i prijenosnog aspiratora, čime su zadovoljeni svi standardi kako bi se pacijentima pružila odgovarajuća pomoć. Vozilo će biti raspoređeno za potrebe dežurstva na autoputu uz dodatni liječnički tim tijekom cijele sezone.

Kontinuirano ulažemo u opremanje zdravstvenih ustanova čiji smo osnivač kako bi se podigla što kvalitetnija usluga prema pacijentima. Samo tijekom prošle godine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu nabavili smo medicinsku opremu ukupne vrijednosti oko 350 tisuća kuna. Ova akcija dio je naše brige o Zavodu za hitnu medicinu a za korist naših građana“, rekao je župan Goran Pauk.

„ Zahvaljujem Šibensko-kninskoj županiji i županu Goranu Pauku osobno što su prepoznali važnost naše ustanove. Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije najmlađa je zdravstvena ustanova u županiji koja djeluje svega 5 godina i drago mi je da smo danas obnovili naš vozni park“, istaknuo je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislav Jukić.


 

Iz kategorije: Županija info