Datum objave: 28. Ožujak 2017

Prvi dan travnja provedite na Colentumu: Budite dio volonterske akcije

Šibenik News
Šibenik News

Udruga Argonauta u subotu, 1. travnja, organizira volontersku akciju čišćenja okoliša i uređenja staze na arheološkom nalazištu Colentum.

 

Volonterska akcija provodi se u sklopu projekta „Arheološko blago Colentum 5“, financiranog od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a provodi se kao nastavni projekt prethodno provedenih projekata „Arheološko blago Colentum 1-4“.


Ova volonterska akcija jedna je od aktivnosti projekta, a provodi se u suradnji s Općinom Murter- Kornati, Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati i komunalnim poduzećem Murtela. U sklopu ove aktivnosti uredit će se i povezati dio puta koji vodi oko brda Gradina, očistiti raslinje i urediti okoliš.


Daljnje aktivnosti projekta odnose se na redizajn i dotisak prve turističke karte arheološkog lokaliteta „Skriveno blago Colentum“ te redizajn informativno- edukativnih tabli na lokalitetu. Karta i informativno- edukativne table bit će prilagođene promjenama na lokalitetu nastalih u posljednjih godinu dana kroz razne inicijative i projekte Općine Murter- Kornati i udruge Argonauta.

 

Uz to, bit će dizajnirane dvije nove informativno- edukativne table. Nove table bit će postavljene na ulazu u arheološki lokalitet na strani Murtera i Betine, kako bi se cijelo brdo Gradina povezalo i prezentiralo kao jedna cjelina.


Projekt „Arheološko blago Colentum 5“ traje do 1. lipnja 2017.g. i samo je jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje se provode na arheološkom nalazištu Colentum, a imaju za cilj valorizaciju Colentuma u arheološko- rekreacijski park s brojnim sadržajima. U partnerstvu s Općinom Murter- Kornati udruga Argonauta već planira buduće aktivnosti na ovom lokalitetu povijesnog značaja.

 

Pridružite se volonterskoj akciji već ove subote i dajte svoj doprinos valorizaciji arheološkog nalazišta Colentum! Akcija će se održati od 09- 14h, marenda i alat su osigurani!

Iz kategorije: Županija info