Datum objave: 16. Ožujak 2017

Domaćin 26. državne smotre Lidrano 2017: Primošten dočekuje gotovo 500 učenika iz cijele Hrvatske

Šibenik News
Šibenik News

Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. održat će se u hotelu Zora u Primoštenu od 20. do 24. ožujka, od 20. do 22. ožujka za učenike i mentore osnovnih škola, a od 22. do 24. ožujka za učenike i mentore srednjih škola.

 

Ove godine LiDraNo se održava 26. puta, a sve je počelo 1992. godine smotrom u koju su se uključile brojne osnovne i srednje škole diljem Hrvatske i njihov broj iz godine u godinu raste. Na završnim svečanosti u Primoštenu (hotel Zora) nastupit će učenici koji su ostvarili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove u određenom izrazu i kategoriji. Na smotri LiDraNo ove će se godine svojim literarnim i novinarskim radovima, školskim listovima, radijskim emisijama, radioigrama i scenskim izvedbama pojedinaca i dramskih družina predstavit 300 učenika osnovnih škola i 192 učenika srednjih škola.


Stručne razgovore i okrugle stolove s voditeljima i učenicima održat će članovi prosudbenih povjerenstava pisci, novinari i urednici novina, glumci i redatelji, dramski pedagozi i radijski novinari. Važno je naglasiti da na smotri LiDraNo mogu sudjelovati učenici od 1. razreda osnovne škole do završnoga razreda srednje škole, i po tome je ova smotra jedinstvena i značajna unutar hrvatskog školskog obrazovnog sustava.

 

Posebnost smotre LiDraNo je i zbornik učeničkih radova. I ove godine, kao i svih 25 godina do sada, objavit će se zbornik smotre koji je jedina antologija učeničkih literarnih i novinarskih radova te vrste u Hrvatskoj. Cilj smotre LiDraNo je razvijati i poticati učeničko literarno, dramsko-scensko i novinarsko stvaralaštvo njegujući hrvatski jezik, otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih sklonosti, sposobnosti i kreativnost te biti podrška učiteljima i nastavnicima u izvannastavnome stručnom radu s učenicima.
 

Iz kategorije: Županija info