Datum objave: 14. Ožujak 2017

U subotu započinje čišćenje zapuštenog vojnog kompleksa Raduč na otoku Murteru

Šibenik News
Šibenik News

Ove subote, 18. ožujka, udruga Argonauta u suradnji s Općinom Murter- Kornati, komunalnim poduzećem Murtela i Turističkom zajednicom Općine Murter- Kornati provest će prvu volontersku akciju na brdu Raduč. Ovom akcijom započet će se čišćenje zapuštenog vojnog kompleksa i sanacija dijelova tunela.


Volonterska akcija na brdu Raduč u sklopu građanske inicijative „Otkrijmo Raduč“ provodi se uz potporu Zaklade Kajo Dadić „Naš doprinos zajednici“.

 

Natječaj „Naš doprinos zajednici“ namijenjen je za financiranje građanskih akcija koje će doprinijeti poboljšanju kvalitete života u zajednici, tj. potaknuti ljude na aktivizam, volontiranje i na konkretno rješavanje problema koji je od općeg interesa za veći broj ljudi u zajednici.
Građanska akcija „Otkrijmo Raduč“ upravo je akcija usmjerena ovim ciljevima.

 

Ova volonterska akcija druga je u nizu aktivnosti inicijative „Otkrijmo Raduč“. Prva aktivnost provedena je u siječnju, kada je organizirana tribina o potencijalima valorizacije Raduča i aktivnosti koje Općina Murter- Kornati planira provesti na ovom lokalitetu.

 

Završna aktivnost inicijative planira se sredinom travnja, kada će u očišćenim i saniranim tunelima vojnog kompleksa na Raduču biti održan akustični koncert.

 

- Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže od 9 sati na brdu Raduč u subotu, 18. ožujka. Alat, marenda i ručak su osigurani, a najvrjednije volontere očekuju i nagrade! Veselimo se prvom zajedničkom druženju na brdu Raduč i prvom koraku ka valorizaciji ovog prekrasnog vidikovca – poručili su iz Udruge Argonauta.

Iz kategorije: Županija info