Datum objave: 02. Ožujak 2017

Župan Pauk o voćarstvu u županiji koje nije na razini od prije vremena Domovinskog rata

Šibenik News
Šibenik News

U vodičkom hotelu Olympia danas je svečano otvoreno 12. znanstveno-stručno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim djelovanjem. Ovo trodnevno savjetovanje na temu 'Voćarstvo otočnog, obalnog i priobalnog područja' otvorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić.


U ime domaćina i pokrovitelja savjetovanja, prigodnim riječima obratio se župan Goran Pauk koji je istaknuo kako voćarstvo u Šibensko-kninskoj županiji, koje je prije Domovinskog rata imalo respektabilnu voćarsku proizvodnju, ipak nije doseglo onu razinu proizvodnje za koju ima predispozicije.


- Iz toga razloga Šibensko-kninska županija kontinuirano zadnjih 12 godina potiče, kroz program subvencija za razvoj poljoprivrede, sadnju novih trajnih nasada - rekao je župan Pauk te poželio svim sudionicima savjetovanja uspješan rad.


Na svečanom otvorenju Hrvatska voćarska zajednica dodijelila je povelje za poseban doprinos razvoju voćarstva i priznanja uzornim voćarima. U ime Šibensko-kninske županije Povelju za poseban doprinos razvoju voćarstva primio je župan Goran Pauk.


Savjetovanje organiziraju Hrvatska voćarska zajednica i Savjetodavna služba u suradnji s Institutom za jadranske kulture i melioraciju krša, Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč, Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednim fakultetom Osijek, Hrvatskim centrom za poljoprivredu, hranu i selo, Poljoprivrednim institutom Osijek i Zagrebačkom udrugom voćara. Na savjetovanju će se raspravljati o sadnji, uzgoju, održavanju i tehnologijama koje se koriste u poljoprivredne svrhe.


Na savjetovanju sudjeluju voćari, znanstvenici i stručnjaci iz Hrvatske i drugih europskih država. Osim u Vodicama, dio programa savjetovanja održati će se u sutra u Škabrnji.
 

Iz kategorije: Županija info