Datum objave: 30. Siječanj 2017

Šibenski HGSS-ovci spasili jarca iz sedam metara duboke jame

Šibenik News
Šibenik News

Protekli vikend za članove Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanica Šibenik bio je iznimno aktivan. Osobito se to odnosi na subotu, 28. siječnja. Dok su jedni osiguravali Murter Trail, utrku drugog kola Zimske otočne lige, drugi HGSS-ovci izvlačili su jarca iz bunara.

 

- Za vrijeme osiguranja Murter trail -a na dežurni telefon zaprimljena je dojava od pastira – vlasnika da se u sedam metara dubokoj jamu u blizini Laškovice nalazi jarac koji je tamo već 5 dana. Nakon završenog osiguranja tročlani tim je iz Murtera otišao u Stanicu u Šibenik po dodatnu opremu te se u Skradinu priključuje još jedan član. Uz pratnju pastira dolazi se do ulaza u jamu. Uz osiguranje, jarac je uspješno izvučen, živ i neozlijeđen oko 17 sati i predan u ruke svog presretnog vlasnik - obavještavaju HGSS-ovci sa šibenskom adresom.

 

Tri člana šibenske HGSS Stanice bila su zadužena za osiguranje Murter Traila na području otoka Murtera - Jezera (obalnim i poljsko-brdskim putevima otoka) u dužini 22 km.  Na raspolaganju su imali terensko vozilo no, na sreću, nije  bilo potrebe za intervencijom.

 

Iz kategorije: Županija info