Datum objave: 23. Siječanj 2017

VIDEO: Pogledajte priručnik o kompostiranju za koji su zaslužni kninski eko aktivisti

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Na YouTube platformi od ponedjeljka, 24. siječnja, može se pronaći još jedan hvalevrijedan video uradak edukativnog sadržaja. Riječ je o video priručniku o kompostiranju koji je izrađen u sklopu projekta "Kompostiranje u Šibensko-kninskoj županiji". Projekt je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Šibensko-kninska županija i Bikarac d.o.o..

 

Veliku ulogu u nastanku edukativnog video priručnika imala je Ekološka udruga Krka Knin čiji aktivisti neumoljivo rade na očuvanju okoliša te su nerijetko i dijelom nacionalnih projekata u smjeru ekologije poput projekta Zeleni telefon, a upravo su nastanku videa prethodile pripadajuće radionice o kompostiranju u nekoliko gradova u županiji.

 

- Osim video priručnika, održali smo radionice za građane u Šibeniku, Drnišu, Skradinu, Biskupiji i Promini. Većini sudionika radionica su podijeljeni i komposteri da sami mogu početi s precesom kompostiranja. S projektom ovisno o sredstvima nastavljamo i u 2017. godini - kaže nam Inga Kukolj iz kninske udruge.

 

-Dajemo sve svoje napore i čekamo natječaje Fonda za zaštitu okoliša - kaže nam Inga na pitanje ima li mjesta optimizmu da financije neće biti prepreka održavanju hvale vrijednih ekoloških akcija koje Kninu i tamošnjem stanovništvu osiguravaju ne samo siguran i čist okoliš već i promoviraju Zvonimirov grad.

 

 

 

Naslovna fotografija: OŠ dr. Franje Tuđmana, Knin

 

 

Video

Iz kategorije: Županija info