Datum objave: 01. Siječanj 2017

Kninski policajci spasili majku i tek okoćene štence od ljute zime

Snježana Klarić
Snježana Klarić

U zadnjim noćima stare godine, posebno humani pokazali su se kninski policajci na što su ukazali članovi inicijative za zbrinjavanje napuštenih životinja, Udomljavanje životinja Knin.  Kninski policijski službenici nesebično su pomogli tek okoćenim štencima i tako im spasili život.

 

- Patrolirajući u kasnim noćnim satima, u blizini poligona su uočili ženku u tipu Hrvatskog ovčara kako upravo donosi štenice na svijet. Otišli su po slamu i utoplili šteniće a majku nahranili. S obzirom u kakvom stanju štenići dolaze na svijet te na temperature vani, vjerojatno su im time spasili živote. I već nekoliko puta ranije su kninski policajci nastupili pohvalno prema potrebitim životinjama i radu s njima - ispričali su aktivisti iz Zvonimirovog grada o lijepoj gesti svojih sugrađana u uniformi.

 

Članovi inicijative sada traže pomoć drugih ljudi dobre volje koji ima i mjesta i sredstava da pomognu sa zbrinjavanjem majke i njenih štenaca na sigurno.

 

- Molimo vas da nam se javite ukoliko ste u mogućnosti pomoći, da ih premjestimo na bilo kakav sigurniji i topliji smještaj pa barem na kratko za početak. Kažu kako je novopečena mama jako umiljata i mirna. Bilo kakva ideja i pomoć su dobrodošle - apeliraju iz Knina. 

Iz kategorije: Županija info