Datum objave: 30. Studeni 2016

U Vodicama obilježavaju Mjesec borbe protiv ovisnosti, tema - alkoholizam

Šibenik News
Šibenik News

Mjesec borbe protiv ovisnosti ove godine posvećen je alkoholizmu, a obilježit će se i u Vodicama, radionicama tijekom prosinca u razredima Osnovne škole Vodice.

 

 

U Hrvatskoj svake godine od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Cilj ove javno-zdravstvene kampanje je podsjećanje i uključivanje cjelokupne socijalne zajednice na aktivnu borbu protiv bolesti ovisnosti.

 

Hrvatski Crveni križ tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u svojim gradski i županijskim društvima Crvenog križa organizira predavanja, radionice i gostovanja po školama. Sva događanja posvećena su problemu pijenja alkoholnih pića i drugih ovisnosti posebice kod mladih osoba. Stoga je u Osnovnoj Školi Čista Velika uspješno provedena radionica s učenicima osmih i sedmih razreda na temu alkohola i posljedica konzumiranja alkohola.

 

U Hrvatskoj je problem pijenje alkoholnih pića i piva kod mladih osoba. Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) redovito provodi istraživanja vezana uz pijenje mladih osoba. Istraživanje iz 2015.g., koje je obuhvaćalo učenike starosne dobi od 16 godina, pokazalo je da je alkohol barem jednom u životu u Hrvatskoj pilo 92 posto učenika. U posljednjih 30 dana 55 posto učenika je pilo alkohol dok je 16 posto učenika u posljednjih 30 dana iskusilo teško pijanstvo. U Hrvatskoj 87 posto učenika navodi da im je alkohol lako dostupan.

 

Glavni cilj ovogodišnjeg Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Hrvatskoj je aktivno uključivanje u osvješćivanje javno - zdravstvenog problema pijenja alkoholnih pića kod mladih osoba.

 

 

 

Naslovna fotografija: Osnovna škola Vodice, web

Iz kategorije: Županija info