Datum objave: 28. Studeni 2016

Novih 10 proizvoda sedam proizvođača iz županije nosi oznaku Hrvatski otočni proizvod

Šibenik News
Šibenik News

Na svečanosti obilježavanja desetljeća projekta 'Hrvatski otočni proizvod' koja se održala na otoku Lošinju, istoimenu oznaku HOP dobilo je sedam proizvođača za 10 proizvoda s područja Šibensko – kninske županije.

 

Oznaku su dobili OPG Mario Šmit za ekstra djevičansko maslinovo ulje „Ulika“; Obrt LIPA za žensku bluzu; OPG Ljubica Adum za liker od ruže, breskve i mandarine; Obrt „Ribar- Jere Cukrov“ za suvenir kartil o, karte; OPG Tomica Osredečki za ocat od meda, hidrolat lavanda i etrično ulje od lavande; KUD Koledišće Jezera za slasticu Jezerski zelenjak i suvenire: košulja i nakit i PTZ „Faust Vrančić“ za masline u soli.


Oznaka je dodijeljena ukupno 68 otočnih proizvođača za 111 proizvoda, a svečanosti je prisustvovao premijer RH, Andrej Plenković.


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru ovog projekta otočnim proizvođačima dodjeljuje oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ kojom potiče sve otočne proizvođače u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. Oznaka se dodjeljuje proizvodima koji su uspješno objedinili tradiciju, istraživački rad, inovaciju i natprosječnu kvalitetu, a pritom udovoljili i brojnim kriterijima izvrsnosti, izvornosti i tradicije.

 

Osim što ima značajnu turističku, tradicionalnu i gospodarsku vrijednost ovaj projekt pozitivno utječe na razvoj hrvatskih otoka.
 

Iz kategorije: Županija info