Datum objave: 09. Studeni 2016

VIDEO: Vodički učenici mjesec dana bez obveze pisanja domaće zadaće

Šibenik News
Šibenik News

Škola bez pisane domaće zadaće, zvuči zanimljivo. Upravo su taj "eksperiment" kao i neke druge škole u Hrvatskoj, započele prije nekoliko dana učiteljice razredne nastave Kate Franin i Dijana Crnica. One svojim učenicima 4a i 4c razreda u sljedećih mjesec dana neće zadavati pisane zadaće.

 

(Video) priču o ovom eksperimentu donose kolege s InfoVodice portala.

 

- Većinu nastavnog plana djeca usvoje u školi. Njihovi zadaci kad dođu kući biti će samo ponavljanje, učenje iz knjige, istraživanje i proučavanje sadržaja za raspravu i rad u razredu bez pisanih zadataka koje im oduzme dosta vremena. Smatram da na taj način djeca kod učenja više razmišljaju - rekla nam je učiteljica 4a razreda Kate Franin.

 

- Mi učitelji imamo jedno radno mjesto, a učenici dva, u školi i kod kuće. Bez pisanih zadaća želimo im stvoriti vrijeme kako bi se mogli baviti i nekim drugim kreativnim aktivnostima. Koliko će trajati ovaj eksperiment pokazat će vrijeme. Ukoliko im uspjeh počne padati vratit ćemo se dosadašnjem načinu, a ukoliko ovaj način bude efikasan ovako ćemo nastaviti do kraja školske godine - rekla nam je na kraju učiteljica Kate Franin.

 

Osim što ih ne opterećuju pisanjem domaćih zadaća, kako bi djecu više naučili samostalnom radu i učenje im učinili zanimljivim uveli su mali projekt vezan za prirodu i društvo gdje će svaku novu lekciju obrađivati sami učenici u grupi po njih troje.

 

- Jedan će biti zadužen za izdvajanje najvažnijeg sadržaja i pisanje na ploču, drugi će izrađivati plakat, a treći će postavljati pitanja vezana za lekciju koju su obradili te na taj način možemo vidjeti koliko su znanja usvojili učenici na ovaj način. - rekla nam je učiteljica 4C razreda Dijana Crnica.

 

- Danas smo u našem razredu prvi put krenuli upravo sa tim radom, atmosfera je bila odlična, djeci se jako svidio ovaj način rada gdje sami obrađuju, usvajaju novo gradivo i prezentiraju ostalim učenicima.

 

 

 

 

Video

Iz kategorije: Županija info