Datum objave: 24. Listopad 2016

U sedam dana na području županije zabilježeno 17 prometnih nesreća, 27 osoba isključeno iz prometa

U sedam dana na području županije zabilježeno 17 prometnih nesreća, 27 osoba isključeno iz prometa
Šibenik News
Šibenik News

Prema statističkim pokazateljima Policijske uprave šibensko - kninske, u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u razdobolju  od 17.-23. listopada na području Šibensko - kninske županije zabilježeno je 17 prometnih nesreća, 5 prometnih nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 8 osoba lakše ozlijeđeno i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 

- Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 14 dogodilo se na području Šibenika, četiri s ozlijeđenom osobom u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina je zabilježena jedna prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom, dok su na području Drniša zabilježene dvije prometne nesreće - stoji u policijskom priopćenju.

 

Analizom uzroka spomenutih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća:

- neprilagođena brzina kretanja vozila - 9

- nepoštivanje prednosti prolaska - 5

- nepropisno kretanje po kolniku -  3 ...

 

 

- Pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće dogodile su se u vremenima od 08,00-10,00 sati -9, 10,00-12,00 sati – 2, 12,00-14,00 sati – 5, 14,00-16,00 sati – 1.  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale utorak 6, petak 2, srijeda, nedjelja i ponedjeljak 3 - obavještava šibenska policija.



U promatranom vremenu, protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeto je ukupno 310 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (105), sigurnosni pojas (18), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (15), zabranjen smjer (9), nepropisno uključivanje i isključivanje (8), upravljanje neregistriranim vozilom ili vozilom kojem je istekla valjanost prometne dozvole (2), i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 26 vozača i 7 vozila.
 

Iz kategorije: Županija info