Datum objave: 21. Listopad 2016

Meteoalarm najavio stupanj pripravnosti zbog grmljavinskog nevremena

Šibenik News
Šibenik News

Meteoalarm je za danas, 21. listopada, Kninsko područje izdao žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena uz lokalnog moguće izraženiji grmljavinski pljusak. Vjerojatnost grmljavine veća je od 60 posto. Za isto područje vrijedi žuto stanje pripravnosti zbog mjestimice obilne kiše posebice u poslijepodnevnim satima i navečer. Očekivana količina oborina iznosi 20 - 60 mm.

 

 

Žuto stanje pripravnosti prema Meteoalarmu vrijedi i za Splitsko područje u koje spada i priobalni pojas Šibensko - kninsko područje. Upozorenje vrijedi do sredine noći, a uzrok je mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, vjerojatnost grmljavine prelazi 60 posto te zbog mjestimice obilne kiše, osobito u kasnim večernjim satima. Očekivana količina oborina kreće se između 25 i 60 mm.

 

Državni hidrometeorološki zavod, pak, mjerio je temperaturu zraka u gradovima diljem Hrvatske, pa ona izmjerena u 10 sati u Kninu i Šibeniku iznosi 11, odnosno 16 Celzijevih stupnjeva.

 

- Na Jadranu promjenljivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno. Povremeno kiša, u Dalmaciji i pljuskovi s grmljavinom, mjestimice i obilniji. U noći u većini krajeva prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Na dijelu srednjeg Jadrana puhat će većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak, a drugdje jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na Jadranu od 15 do 20 ° C - obavještavaju iz DHMZ-a.

Iz kategorije: Županija info