Datum objave: 12. Listopad 2016

Kninskoj Udruzi Krka uručeno Priznanje resornog ministarstva za projekt Eko knjižnice igračaka

Kninskoj Udruzi Krka uručeno Priznanje resornog ministarstva za projekt Eko knjižnice igračaka
Šibenik News
Šibenik News

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović uručio je danas nagrade i priznanja za dostignuća u zaštiti okoliša u 2016. godini predstavnicima jedinica lokalne samouprave, udruga, poslovnog sektora te pojedincima iz odgojno-obrazovnih institucija, među kojima je i Ekološka udruga Krka Knin. 

 

Kninski aktivisti Priznanje su dobili za projekt  Eko knjižnica igračaka.

 

Osim edukacije djece i odraslih o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom i recikliranja, Ekološka udruga Krka doprinosi uštedi u kupovini igračaka i stvaranju dodatnih sadržaja za djecu Knina. Eko knjižnica Knina je otvorena 2014. godine nakon čega je otvorena slična knjižnica i u Zagrebu. Članstvo je besplatno uz uvjet da se donese jedna igračka pa tako imaju već 200 članova. Planira se i postavljanje spremnika za odlaganje igračaka na tri lokacije u Kninu.

 

- Iznimno smo ponosni i sretni što smo dobili priznanje za doprinos u zaštiti okoliša. Zasigurno će nam biti poticaj za još bolji rad, a posebno nas veseli jer priznanje ide u grad Knin. ) Hvala Ministarstvu zaštite okoliša i prirode na priznanju i čestitke svim ostalim dobitnicima – istaknuli su kninski aktivisti.

 

Dodjela nagrada održana je u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti čiji je predsjednik, akademik Zvonko Kusić, poručio da HAZU kao najviša hrvatska znanstvena, umjetnička i kulturna institucija ima zadaću promicati najviše vrijednosti nacije te čuvati nacionalni identitet, čiji dio je i okoliš.

 

- Kako bismo omogućili održivi razvoj bitan je angažman cijelog društva, svakog pojedinca, institucije, udruge ili poduzetnika koji će se u svom djelovanju odgovorno odnositi prema okolišu.Ovdje bih posebno istaknuo važnost djelatnika koji rade u obrazovnom sustavu i njihovom potencijalu u promicanju vrijednosti zaštite okoliša i obrazovanju za održivi razvoj. Stoga smo ove godine kroz javni poziv pokušali prepoznati najbolje u kategoriji poslovnog sektora, jedinica regionalne i lokalne samouprave, civilnog sektora i među djelatnicima u odgojno-obrazovnim institucijama. Odabrani su najbolji za 2016. godinu te se nadamo da će i drugi u Hrvatskoj biti nadahnuti ovim primjerima - rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović.
 

Iz kategorije: Županija info