Datum objave: 12. Listopad 2016

Kninskoj Udruzi Krka uručeno Priznanje resornog ministarstva za projekt Eko knjižnice igračaka

Šibenik News
Šibenik News

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović uručio je danas nagrade i priznanja za dostignuća u zaštiti okoliša u 2016. godini predstavnicima jedinica lokalne samouprave, udruga, poslovnog sektora te pojedincima iz odgojno-obrazovnih institucija, među kojima je i Ekološka udruga Krka Knin. 

 

Kninski aktivisti Priznanje su dobili za projekt  Eko knjižnica igračaka.

 

Osim edukacije djece i odraslih o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom i recikliranja, Ekološka udruga Krka doprinosi uštedi u kupovini igračaka i stvaranju dodatnih sadržaja za djecu Knina. Eko knjižnica Knina je otvorena 2014. godine nakon čega je otvorena slična knjižnica i u Zagrebu. Članstvo je besplatno uz uvjet da se donese jedna igračka pa tako imaju već 200 članova. Planira se i postavljanje spremnika za odlaganje igračaka na tri lokacije u Kninu.

 

- Iznimno smo ponosni i sretni što smo dobili priznanje za doprinos u zaštiti okoliša. Zasigurno će nam biti poticaj za još bolji rad, a posebno nas veseli jer priznanje ide u grad Knin. ) Hvala Ministarstvu zaštite okoliša i prirode na priznanju i čestitke svim ostalim dobitnicima – istaknuli su kninski aktivisti.

 

Dodjela nagrada održana je u prostoru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti čiji je predsjednik, akademik Zvonko Kusić, poručio da HAZU kao najviša hrvatska znanstvena, umjetnička i kulturna institucija ima zadaću promicati najviše vrijednosti nacije te čuvati nacionalni identitet, čiji dio je i okoliš.

 

- Kako bismo omogućili održivi razvoj bitan je angažman cijelog društva, svakog pojedinca, institucije, udruge ili poduzetnika koji će se u svom djelovanju odgovorno odnositi prema okolišu.Ovdje bih posebno istaknuo važnost djelatnika koji rade u obrazovnom sustavu i njihovom potencijalu u promicanju vrijednosti zaštite okoliša i obrazovanju za održivi razvoj. Stoga smo ove godine kroz javni poziv pokušali prepoznati najbolje u kategoriji poslovnog sektora, jedinica regionalne i lokalne samouprave, civilnog sektora i među djelatnicima u odgojno-obrazovnim institucijama. Odabrani su najbolji za 2016. godinu te se nadamo da će i drugi u Hrvatskoj biti nadahnuti ovim primjerima - rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović.
 

Iz kategorije: Županija info