Datum objave: 30. Rujan 2016

FOTO: U hvalu Skradinu: Održana svečana sjednica i podijeljene nagrade i plakete grada koji čuva sv. Jeronim

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Skradina održana je danas u povodu dana grad i blagdana svegot Jeronima, zaštitnika grada. Govoreći o tomu što je napravljeno u proteklih godinu dana, gradonačelnik Nediljko Dujić ogradio se da neće govoriti i nabrajati pojedinačne projekte i zbrajati kilometre ceste koje su izgrađene, groblja koja su uređena, vodovodne cijevi koje su postavljene niti brojne projekte zahvaljujući kojima su uzdigli kulturni i društveni život u Skradinu, posebno Kulturno ljeto.


Ocijenio je da je najbolja ptovrda svega što je napravljeno to što je Skradin postao grad poželjan za život, ali i što privlači potencijalne investitore.

 

- S ponosom mogu kazati da je kvaliteta života u Skradinu danas bolj nego je u puno većim gradovima koji imaju više novac za svoje projekte – zaključio je Dujić.

 


S govornice je potvrdio da se neće kandidrati za gradonačelnika Skradina jer smatra da nije dobro da jedan čovjek dugo vremena radi isti posao na jednom te istom prostoru i da treba pružiti šansu mladima da se nametnu svojim idejama. A on će, prema onomu što je kazao, ipak u Sabor gdje će se zalagati za to da se ne događaju stvari poput slučaja s projektom Prukljan na koji se zbog spore birokracije čeka više od deset godina ili, pak, uređenja jedne plaže na što se čeka nekoliko godina.

 


Po njegovom mišljenju, postojeća adminstrativna podjela Hrvatske mora ostati kakva je sada i neće pristati na ukidanje gradova i općina.

 


- Gradovi i općine najbolje znaju što je dobro za njih i ne ulažu tuđi novac nego novac koji uplaćuju njihovi građani kao porezni obveznici. Treba jasno reći da neki lobiji u Hrvatskoj žele Hrvatsku svesti na pet većih gradova, a da sve ostalo bude pustoš – zaključio je Dujić.

 


Na sjednici su uručene Nagrade grada Skradina Roman centru iz Bratiškovaca i arheologu prof. Dr. Anti Miloševiću za njegovo istraživanje arheoloških spomenika na skradinskom području i zalaganja da se Bribirska glavica izdvoji iz postojećeg muzejskog sustava i da se oformi poseban muzej. Plaketu grada Skradina dobila je Županijska uprava za ceste.
 

Iz kategorije: Županija info