Datum objave: 08. Rujan 2016

Crveni križ i partneri čiste područje Nacionalnog parka od Skradinskog buka prema Skradinu

Šibenik News
Šibenik News

U suradnji s tvrtkom Lazuli komunikacije, te uz potporu Društva za podvodne sportove Zagreb, Hrvatski Crveni križ (HCK) kroz eko pilot projekt “Crveni križ u plavom okviru” provest će četvrtu po redu eko akciju čišćenja podmorja i priobalja. Ovom prilikom, eko akcija održat će se u Nacionalnom parku Krka u periodu od 9. do 11. rujna 2016. tijekom koje će se čistiti područje od pontona na Skradinskom buku prema Skradinu.

 

Ekološke akcije čišćenja podmorja, HCK i Lazuli komunikacije provode zajedno s Društvom za podvodne sportove Zagreb, čijih 15 ronioca kontinuirano sudjeluje u aktivnostima čišćenja podmorja i priobalja zajedno sa dostupnim lokalnim ronilačkim klubovima.

Podršku u pripremi i provedbi akcije pruža Javna ustanova “Nacionalni park Krka”

 

O projektu:


Hrvatski Crveni križ (HCK) i Lazuli komunikacije započeli su s provođenjem eko pilot projekta čiji je cilj čišćenje priobalja i povezivanje ronilačkih klubova, nacionalnih parkova i lokalnih zajednica, kako bi se osigurala održivost samog zahvata čišćenja, međusobna suradnja i podizanje svijesti javnosti (stanovništva i turista) o potrebama zaštite okoliša, mora i priobalja. Također, cilj je i ukazati na sigurno i odgovorno ponašanje na moru i obali. U sklopu projekta predviđenja je i izrada softverske aplikacije kojom bi se mapirala očišćena područja, a koje će sadržavati relevantne podatke o lokacijama, količini i vrsti prikupljenog otpada, broju ronioca, vremenu uloženom u čišćenje, broju lokalnog stanovništva na navedenom području, te nadležnim lokalnim institucijama relevantnim za provođenje eko akcija čišćenja mora i priobalja. 

 

PETAK 09. rujan
Dolazak u Skradin u popodnevnim satima


SUBOTA 10. rujna 

09,00 Otvaranje eko akcije
podjela promotivnih materijala

09,30-11,00 - aktivnost čišćenja podmorja i priobalja – uklanjanje otpada– (ronioci i HCK)

13,00- 14,00 Ručak za sudionike (ronioci, HCK)

16,00-18,00 -nastavak aktivnosti čišćenje podmorja i priobalja (ronioci i HCK)

19,30- Večera za sudionike

 

NEDJELJA 11. rujna

09,00- 10,00 -nastavak aktivnost čišćenja podmorja– uklanjanje otpada (dogovoriti sa roniocima i NP-om)

11,00- 12,00 Obilazak NP Krka

12,30 -13,30 Ručak

14,00 – Odlazak

 

Iz kategorije: Županija info