Datum objave: 22. Kolovoz 2016

Meteoalarm izdao žuto upozorenje, sinoćnje nevrijeme nije izazvalo poteškoće

Šibenik News
Šibenik News

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za Kninsko i Splitsko područje čime je obuhvaćena cijela Šibensko - kninska županija. Žuto upozorenje Meteoalarma, pak, skreće pozornost na grmljavinsko nevrijeme i jak vjetar. 

 

Na Kninskom području očekuju se izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz mogućnost olujnih udara vjetra. Što se Splitskog područja tiče pa samim time i županije uz obalu mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom uz jaku buru s olujnim udarima.

 

- Najjači udari vjetra iznosit će 65 km/h - piše Meteoalarm.

 

Nevrijeme koje je tijekom noći pogodilo Šibensko - kninsko područje, jaka kiša i grmljavina, prema Županijskom centru 112, nije uzrokovalo veće probleme. Kako doznajemo, značajnijih intervencija nije bilo, a vjetar je rušio stabla i reklame što se moglo vidjeti i po Šibeniku. 

 

- Oborina će se najdulje zadržati u Slavoniji i Baranji te na jugu Dalmacije, gdje su mogući izraženiji pljuskovi, dok će najsunčanije biti na sjevernomJadranu. Puhat će uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jaka, mjestimice i olujna bura. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, na Jadranu od 24 do 28 °C - obavještava Državni hidrometeorloški zavod.

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Županija info