Datum objave: 20. Kolovoz 2016

Uskoro počinje projekt 'Suhozidna extravaganza 2' u korist Colentuma

Šibenik News
Šibenik News

 Dana 15. rujna započet će aktivnost kratkoročne Europske volonterske službe pod nazivom „Suhozidna extravaganza 2“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera.

 

Petnaestero mladih iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske će trideset dana sudjelovati u aktivnosti Europske volonterske službe. 


Cilj projekta Europske volonterske službe “Suhozidna extravaganza 2” jest promovirati arheološko nalazište Colentum kao vrijedan dio europske kulturne baštine te unaprijediti znanje i podići svijest o vrijednostima kulturno/arheološke baštine i njihova potencijala za održivi razvoj ruralne sredine.


Petnaestero mladih volontera iz Španjolske, Italije, Poljske, Turske i Bugarske pomoći će organizaciji  domaćinu u obnavljanju suhozida koji okružuju lokalitet. Volonteri će koristiti svoju kreativnost u stvaranju tematskih sadržaja koristeći znanje koje će steći tijekom mjeseca te će na taj način doprinijeti poboljšanju Plana upravljanja Colentumom.

 

Svrha projektnih aktivnosti jest ohrabriti sudjelovanje mladih ljudi u održivom razvoju, motivirati mlade iz lokalne zajednice i regije u kreativnom sudjelovanju kako bi se za njih osigurala radna mjesta i podizanje svijesti o lokalnim resursima koji još uvijek nisu prepoznati kao čimbenici razvoja. 

 

Projekt će predstaviti i Europsku volontersku službu te program Erasmus+ kao efikasan alat razvoja zajedničkih europskih interesa kao što je kulturna baština. 

 

- Ako želite saznati više o samim volonterima i Europskoj volonterskoj službi pozivamo vas da nam se pridružite u obnavljanju suhozida svake subote od 09:00 do 14:00 sati , počevši sa 17. rujna - poručuju iz Murtera.

 

Projekt “Suhozidna extravaganza 2” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+” a provodi ga udruga Argonauta u partnerstvu s udrugom JOINT iz Italije, Semper Aavanti Stowarzyszenie iz Poljaske, Alternativi International iz Bugarske, Arrabal iz Španjolske te s organizacijom Akdeniz Ucuncu Goz Egitim ve Genclik Dernegi iz Turske.
 

Iz kategorije: Županija info