Datum objave: 09. Kolovoz 2016

Dugogodišnji gosti ne odustaju od Vodica koji bilježi rekordan 'turistički' srpanj

Šibenik News
Šibenik News

Vjerni gosti koji se godinama vraćaju u svoje Vodice, potvrda su da su Vodice poželjna turistička destinacija, a Vodičani srdačni i širokogrudni domaćini. Nije to samo slučaj s privatnim iznajmljivačima i vlasnicima kampova.

 

I vodičke hotelske kuće znaju kako zadovoljiti gosta i učiniti da se osjeća dobrodošao i kao u svojoj kući. Gospođa Anna Ibrišagić u Vodicama ljetuje već više od 45 godina od čega u Hotelu Olympia posljednjih tridesetak.


Stoga su gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i direktorica Turističke zajednice grada Vodica Anita Franin Pećarica, posjetile vjernu gošću iz Švedske i uručile joj prigodne darove autohtonih proizvoda i zahvalnicu za vjernost, uz prisutnost direktora Hotela Darka Bastića i direktoricu prodaje Katarinu Šprljan Marin. 

 

Prve žene Vodica prethodno su uručile, belgijskom bračnom paru Francois i Ludgard Vermeer koji već dvadeset i osam godina vjerno odsjedaju u Auto kampu Ivona vodičke obitelji Roca, prigodne darove autohtonih proizvoda i zahvalnicu za vjernost.


Obitelj Vermeer prvi je put stigla u Vodice daleke 1988. godine i u svojim domaćinima Mirjani, Goranu i Tomi Roca pronašla dobre i iskrene prijatelje, a u vodičkom moru i ponudi pronašla sve što su željeli. Stoga se svake godine rado vraćaju, a otkako su u mirovini ostaju skoro dva mjeseca provodeći svoj odmor s cijelom obitelji.


Prigodom srdačnog susreta, Gradonačelnica je belgijskim gostima zahvalila na povjerenju i vjernosti te im zaželjela još mnogo lijepih ljetovanja u Vodicama, a njihovim domaćinima Roca čestitala na trudu i dostignuću u već nekoliko desetljeća dugoj i uspješnoj turističkoj djelatnosti. 

 

Pored toga, TZ grada Vodica pokrenuo je Program Vjernosti gradu Vodice kojim poziva iznajmljivače privatnog smještaja da prijave svoje dugogodišnje goste kako bi njihova vjernost Vodicama bila i prikladno nagrađena. 

 

Da Vodicama ne opada status omiljene ljetne destinacije govori i podatak o rekordnom broju dolazaka i noćenja za protekli mjesec. Naime, u srpnju ove godine na području Vodica  zabilježano je ukupno 60.727 dolazaka i 375.862 noćenja turista, što je povećanje od 10 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima, u odnosu na isti mjesec 2015. godine.

Iz kategorije: Županija info