Datum objave: 29. Lipanj 2016

Iskorištena prilika proslave Dana državnosti: U Beču promovirali županiju

Šibenik News
Šibenik News

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji i Stalne misije Republike Hrvatske pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Beču, a uz partnerstvo Šibensko-kninske županije u utorak, 28. lipnja, u Kursalonu u Beču održana je proslava povodom 25. obljetnice hrvatske državnosti.

 

Na središnjoj bečkoj svečanosti bilo je oko četiristo uzvanika iz političkog, kulturnog, gospodarskog i društvenog života Austrije i Grada Beča, predstavnika Hrvata i Gradišćanskih Hrvata te diplomatskog zbora akreditiranog u Austriji. Župan Goran Pauk predstavio im je gospodarske potencijale, investicijske mogućnosti te kulturne i prirodne osobitosti Šibensko-kninske županije.

 

- Zahvaljujući dobrom geostrateškom položaju, značajnim investicijama u gospodarsku i prometnu infrastrukturu, Šibensko-kninska županija atraktivna je lokacija za ulaganja domaćim i stranim investitorima. Osim turizma, poljoprivrede te malog i srednjeg poduzetništva, koji imaju velike izglede za razvoj, ponosni smo i na našu očuvanu prirodu, bogatu onim najznačajnijim za život, a to je – voda. Zaštita tog bogatstva, naš je imperativ, i gospodarski razvoj nipošto ga ne smije ugroziti, već samo istaknuti - rekao je župan Goran Pauk.

 

Govoreći o kulturnim znamenitostima, župan je pozvao na podršku za upis tvrđave sv. Nikole na UNESCO-vu listu kulturnih dobara materijalne baštine.

 

- To nam je od izuzetne važnosti za našu županiju, jer službena evaluacija koja traje do svibnja iduće godine je počela - rekao je župan.


U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada šibenska Klapa Adriaticum. U dvorani Kursalona organizirali smo izložbeno-informativni prostor sa promidžbenim materijalima tvrtki s područja Šibensko-kninske županije. Na ovom prostoru posjetitelji su imali priliku upoznati se i s turističkom ponudom kroz informacije predstavnika Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

 

Veliko zanimanje visokih uzvanika pobudila je gastronomska i enološka ponuda Šibensko-kninske županije koju su prezentirali predstavnici Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.


U cilju unaprjeđenja gospodarske suradnje između Šibensko-kninske županije i Austrije župan Pauk sa svojim suradnicima održao je sastanak s voditeljicom Odjela za jugoistočnu Europu pri Austrijskoj gospodarskoj komori.

 

U Veleposlanstvu se sastao s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice u Austriji i predstavnicima Hrvatske gospodarske agencije iz Gradišća. Danas je održao sastanak sa glavnim tajnikom Austrijske udruge malih poduzetnika i obrtnika.


Šibensko-kninska županija prihvatila je poziv Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Austriji za predstavljanjem na proslavi Dana državnosti Republike Hrvatske u Beču.

 

Uz župana Gorana Pauka u izaslanstvu su v.d. pročelnica Ureda župana Senka Bilać, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić i direktorica Ureda turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željana Šikić.
 

Iz kategorije: Županija info