Datum objave: 09. Lipanj 2016

Još 46 poljoprivrednika dobilo županijske subvencije za poljoprivredu

Diana Ferić
Diana Ferić

Još 47 subvencija poljoprivrednicima dodijelila je u ovoj godini Šibensko – kninska županija. Mešu njima je najviše OPG –ova. Ugovore sa svim korisnicima danas je u Gradskoj vijećnici potpisao šibensko – kninski župan. Izrazio je zadovoljstvo što je među njima puno mladih ljudi. Posebno je istaknuo obrt Stone, bračnog para Blajić:
„U selu Nunić suprug i ja imamo farmu od oko 300 ovaca. Imamo namjeru otvoriti siranu za preradu ekološkog sira i brendirati ga što bi trebalo postati prepoznatljivost naše županije. Sada zapošljavamo četvero radnika, a postupno ćemo se širiti, kaže Danijela Blajić.
Među onima koji su danas potpisali ugovor o subvencijama su i bivši političari i dužnosnici Kruno Mazalin i Smiljan Reljić koji u Drnišu sa sinom ima nasade vinove loze. „Imamo oko 15 000 loza, a dobili smo subvenciju za osiguranje nasada. Već smo se profilirali i dobili smo nagrade za naša vina. Mislim da je ovo jako dobro pogotovu za ljude u zaleđu kojima je poljoprivreda ipak glavni izvor egzistencije“, kazao nam je Reljić. Na pitanje je li lakše raditi u politici ili u poljoprivredio dgovorio je:
„Iz ovog prvog ne možete izići i ne odlučujete samo o svojoj sudbini, a ovdje ste svoji na svome i koliko date toliko dobijete. Znači ipak je lakše u poljoprivredi“. 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: