Datum objave: 07. Lipanj 2016

Živim život bez nasilja - projekt proveden među murterskim školarcima

Šibenik News
Šibenik News

Ovo utorka, 7. lipnja, u prostorijama knjižnice osnovne škole „Murterski škoji“ u Murteru, učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda te škole, uz stručno vodstvo koordinatora za provođenje školskih preventivnih programa Zorane Vrbičić i policijskog službenika za prevenciju Gorana Jakovljević, su proveli 3. komponentu preventivnog projekta "Živim život bez nasilja".

 

U ovaj projekt je bilo uključeno 80 učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda ove osnovne škola, koji su tematski usmjeravani na prevenciju nasilja i izgradnje kulture nenasilja i tolerancije kroz natjecanje u literarno-likovnom izričaju.

 

Provedena je pedagoška radionica, u kojoj su ovi učenici, kroz igre uloga rješavali i donosili moguća rješenja vršnjačkog nasilja s kojim se susreću, kojom prilikom su djeca kroz kvalitetna rješenja pokazali da su shvatili bit i posljedice ovog vida nasilja, a što je bio i cilj ovog projekta.

 

Po završetku, peteročlano povjerenstvo u sastavu, Edo Juraga, ravnatelj osnovne škole „Murterski škoji“, Alen Skroza, školski pedagog, Ivana Skroza, profesor likovnog odgoja, Ana Raspović, knjižničarka u osnovnoj školi i Zorana Vrbičić, koordinatorica školskih preventivnih programa prevencije nasilja na nivou Županije, od ukupno 23 literarna i likovna rada, odabrali po tri najbolja rada u svakoj kategoriji od kojih će prvonagrađeni rad biti proslijeđen u Ravnateljstvo policije, Službi prevencije, radi natjecanja na nacionalnoj razini za najbolji učenički rad u ovom projektu.

 

Ovom prilikom za najbolje radove nagrađeno je šest radova, i to:

 

Za najbolje literarne radove :


1.nagrada Sara Langus, učenica 5 razreda OŠ „Murterski škoji“,
2. nagrada Leonora Mudronja, učenica 7 razreda OŠ „Murterski škoji“,
3. nagrada Ella Magdić, učenica 7 razreda OŠ „Murterski škoji“,

 

Za najbolje likovne radove:


1. nagrada Irena Kovačević, učenica 5 razreda OŠ „Murterski škoji“,
2. nagrada Karmen Rakijar, učenica 5 razreda OŠ „Murterski škoji“,
3. nagrada grupni rad- plakat učenika 8 razreda OŠ „Murterski škoji“ – Filip Lovrić, Albina Mudronja, Romana Kovačević, Sara Pavković, Kristina Škević, Kate Cimbulek i Nikolina Vicić


 

Iz kategorije: Županija info