Datum objave: 24. Svibanj 2016

Grad Šibenik odabrao pet tvrtki koje šalje na Nor - Fishing sajam u Norvešku

Šibenik News
Šibenik News

Temeljem javnog poziva za poduzetnike objavljenog 4. svibnja ove godine, tročlana komisija, čiji su članovi zaposlenici Gradske uprave Grada Šibenika, odabrala je pet poslovnih subjekata koji će sudjelovati na NOR-FISHING sajmu u Trondheimu.


Sukladno broju bodova, prihvaćeni su sljedeći prijavitelji:


1. Lantina, obrt za ribarstvo i marikulturu


2. DM-INOX, elektroinstalaterski i bravarski obrt


3. VERTEX B.S., d.o.o.


4. Adria Tribunj, ribarska zadruga


5. Marinero, obrt za morski i oceanski ribolov

 

Nor-Fishing sajam, jedan od vodećih svjetskih sajmova za industrije povezane s morem i pomorstvom, bit će održan od 16. do 19. kolovoza 2016. godine u norveškom gradu Trondheimu.


Grad Šibenik snosi troškove putovanja, noćenja, prezentacijskog prostora, opreme na sajmu i cateringa za izabrane sudionike za vrijeme trajanja sajma, a odabranim tvrtkama bit će osigurano i predstavljanje u službenim publikacijama sajma. Cilj prezentacije poduzetnika na Nor-Fishing sajmu je jačanje i širenje suradnje između norveškog i hrvatskog sektora pomorske i ribarske industrije, promocija poslovnih suradnji i ulaganja u relevantne sektore te stvaranje preduvjeta za dugoročnu suradnju.

 

U sklopu sajma bit će održana i konferencija te poslovni sastanci s ciljem boljeg umrežavanja s potencijalnim partnerima iz Norveške.


Sudjelovanje na Nor-Fishing sajmu financira se iz sredstava Bilateralnog fonda Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Ukupna vrijednost projekta je 48.160,00 eura. Navedena sredstva sufinanciraju 100 posto troškova svih aktivnosti vezanih uz projekt.
 

Iz kategorije: Županija info