Datum objave: 17. Svibanj 2016

FOTO:POD PASKOM GRAĐANA: Šibenski most i sve što s njim ne valja

Šibenik News
Šibenik News

- Prvi dojam - loš - piše nam čitatelj (podaci poznati redakciji) misleći pri tom na dojam koji pri prvom pogledu na posjetitelja ostavlja Šibenski most koji ove godine obilježava pola stoljeća od njegove izgradnje, odnosno puštanja mosta u promet na što je prva upozorila Udruga za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija Šibenik. 

 

- Goste koji dolaze u Šibenik preko Šibenskog mosta ili se zaustave na odmorištu i vidikovcu ispred tamošnjeg hotela  treću godinu zaredom dočekuju isti, a i neki noviji grafiti pa ih vjerojatno i dovedu u zabludu da su Šibenčani veliki navijači Hajduka, da je novac zlo, a da su ipak dužni k'o Grci. Isto tako ih dočeka dokaz nekulture istih u obliku smeća na podu, oko stola i ispod zida kojeg se na dnevnoj bazi može skupiti cijela vreća. Davno odvaljen dio nogostupa i dalje čeka da ga netko popravi - piše nam ogorčeni čitatelj. 

 

Predivan panoramski pogled na Krešimirov grad doista kvari okolna slika samog Mosta za što se nadamo da će se popraviti već do početka turističke sezone ne samo zbog turista već i zbog domaćih ljudi koji se vole zaustaviti na Šibenskom mostu i diviti pogledu koji se s njega pruža na obližnji Zaton, sam tok rijeke Krke i, naravno, Šibenik.

 

 

Iz kategorije: Županija info